Samsung dünyanın en büyük pazarları Çin ve Hindistan’da popülerliğini kaybediyor

Yayınlana son verilere göre Samsung özellikle Çin’de büyük bir düşüş içerisinde.

Güney Kore’de yayınlanan yeni bir araştırma Samsung’un mobil dünyasının en büyük iki pazarı Çin ve Hindistan’da önemli bir düşüş yaşadığını gösteriyor. Her iki pazarda kullanıcıların özellikle uygun fiyatlı çözümlere yönelmeleri, Samsung’u zor durumda bırakıyor. Güney Koreli firma geçen yıl aynı dönemle kıyaslandığında ı Hindistan’da %5.5, Çin’de ise %9.4 oranında pazar payını geriletti.

Pahalı ve birbirini tekrar eden ürünler Samsung cephesindeki düşüşün temek etkenleri olarak gösteriliyor. Firmanın Hindistan’daki liderliği devam etse de, pazar payı %33.3’ten %27.8’e geriledi. Uzun yıllar Çin’de bir numara olan Samsung mevcut durumda 4. sıraya gerilemiş durumda. Özellikle yerel üreticiler Xiaomi ve Huawei’in yükselişi ve Apple’ın iPhone 6 modelleriyle ülkede patlama gerçekleştirmesi, Samsung’u dördüncü sıraya itti. Geçen yıl %18.5 olan pazar payı son açıklanan verilere göre %8.6 seviyesine gerilemiş durumda.

Çin ve Hindistan’da teknolojinin nüfus üzerindeki etkisi hala düşük seviyelerde. Dolayısıyla her iki ülke akıllı telefon üreticileri için umut verici olarak nitelendiriliyor. Çin nüfusunun sadece %40’ı akıllı telefon kullanıyor. Hindistan’da ise 2018 yılına kadar 150 milyon akıllı telefonun satışa sunulması bekleniyor. 

Çerçevesiz tasarıma sahip iPhone 7 konsepti
Samsung Galaxy S6 yerine iPhone 6 satın almanız için 6 neden!
iPhone 17 Slim iPhone 16 Plus'un halefi olabilir
Sonraki Haber