Samsung Türkiye: Galaxy Note 3 Android 5.0 güncellemesi çok yakında

Galaxy Note 3 Android 5.0 güncellemesinin eli kulağında. Samsung Türkiye'ye göre dağıtım önümüzdeki günlerde başlayacak.

Galaxy Note 3’ün Exynos işlemcili sürümü için Android 5.0 güncellemesi ocak sonunda ilk olarak Rusya’da dağıtıma sunulmuştu. Aradan geçen neredeyse beş aylık döneminde ardından Lollipop nihayet ülkemiz Galaxy Note 3 kullanıcılarıyla buluşmak üzere. Samsung Türkiye, Facebook üzerinden yöneltilen bir soru üzerine Galaxy Note 3 için Android 5.0 güncellemesinin önümüzdeki günlerde yayınlanacağı bilgisini verdi. Muhtemel bir iki hafta içerisinde dağıtım gerçekleşecek. Samsung Türkiye ayrıca Galaxy S4 için Lollipop çalışmalarının devam ettiği bilgisini verdi.

Android 5.0 ile birlikte Galaxy Note 3 Materyal Tasarım’la uyumlu TouchWiz kullanıcı arayüzüne kavuşuyor. Animasyonlar ve yeni renk düzenleri sayesinde daha modern bir görünüme kavuşan TouchWiz'in güncelleme sonrası performansı önemli ölçüde artıyor.

Android 5.0 güncellemesinin beraberinde getirdiği diğer yenilikleri; kilit ekranda bildirimlerin görüntülenmesi, yeni bildirim stili, yenilenen çoklu uygulama menüsü, yeni renk düzeni, cihazın performansını artıran sanal çalışma motoru ART ve buna bağlı olarak pil verimliliği ve Ayarlar menüsünde arama seçeneği şeklinde sıralayabiliriz.

Alt bölümde ve sonraki sayfalarda Android 4.4 ve Android 5.0 yüklü Galaxy Note 3 karşılaştırmasına göz atabilirsiniz. 

Not: Sağdaki görüntüler Android 4.4, soldaki görüntüler Android 5.0 yüklü Galaxy Note 3’e ait. 

Teşekkürler Soner!

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Şarjınızın ömrünü uzatacak 10 tavsiye
1000 liranın altında akıllı telefonlar
Exynos 2600 Snapdragon 8 Gen 5'i bile tokatlayacak!
Sonraki Haber