SAR değeri en yüksek akıllı telefonlar - Mayıs 2020

İşte Mayıs 2020 itibari ile SAR değeri en yüksek telefon modelleri! Telefon almadan önce bu listeye mutlaka bakın.

Bildiğiniz üzere elimizden düşürmediğimiz ve gün içinde oldukça aktif olarak kullandığımız telefonlar radyasyon yayıyor. Bilmiyor iseniz de bu yazımızı dikkatle okumanızı tavsiye ederiz. Akıllı telefonların SAR değerleri, SAR (Specific Absoration Rate) yani “Özgül soğurma değeri” anlamına gelmektedir. Bu değer büyüdükçe telefonların vücuda yaydığı radyasyon miktarı artmakta ve sağlık açısından büyük sorunlar yaratmaktadır.

Peki uygun SAR değeri nasıl olmalı? Bilim insanlarına göre SAR değeri, 1,0 W/kg ve altında olmalı. ABD’de SAR değeri barajı 1.60 W/kg olarak kabul görmüş. Avrupa’da ise SAR değerinin barajı 2,0 W/kg olarak belirlenmiş

Çevreci organizasyonlar telefonların 0,60 watt (W) değerinin altında radyasyon yayması gerektiğini savunuyor. Gadgets Now Android telefonların SAR değerlerini derledi. Listede yer alan telefonların baş ve vücut olarak iki farklı SAR değerlerine yer verildi. Baş için olan aktif telefon görüşmesi anında, vücut için olan ise taşıma esnasında ya da aktif kullanımda değilken ortaya çıkan edilen enerji miktarını ifade ediyor.

Yüksek SAR değerinin 24 saatteki yan etkileri:
Baş ağrısı
Stres ve yorgunluk
Hafıza zayıflığı
Sersemleme
Konsantrasyon eksikliği ve dikkat dağılması
Vücutta ısı değişimi
Geçici işitme bozukluğu
Kalp pili kullanılıyorsa kalp pilinde bozulma riski


Yüksek SAR değerinin uzun vadede yan etkileri:
Beyin çeperinde zedenlenme, beyin tümörü
Sperm sayısında azalma
Yumurtalık sağlığında bozulma
Kalp rahatsızlıkları ve yüksek tansiyon
Cilt ve lenfoma kanserine yakalanma riski

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan Almanya Radyasyondan Korunma Federal Ofisi tarafından yayınlanan radyasyon yayan telefonlar raporuna hep birlikte  göz atalım.

İşte SAR değeri en yüksek akıllı telefonlar;

Popüler Haberler