Şarkı sözlerini bulmak için en iyi 10 uygulama

Şarkı sözleri bulmak için kullanabileceğiniz en iyi Android ve iOS uygulamalarını sizler için bir araya getirdik

Müzik bazılarımız için motivasyondur, bazı müzik türleri ruhumuzu ve zihnimizi dinlendirirken, bazı müzik türleri ile coşar kendimizden geçeriz. Müzik bu anlamda biz insanlar için her türlü duyguya eşlik eden bir araçtır. Mutluyken mutluluğumuzu ve sevincimizi neşeli şarkılarla kutluyor, üzgünken acıklı şarkılarla kederlenip dertleniyoruz. Müzik dinlemeyi sevmiyorum diyebilecek insan yoktur sanırım. Bazen dinlediğimiz bir şarkının müziği bazen ise sözleri ruh halimiz üzerinde oldukça etkili olabilir.

Beğendiğimiz müzikleri, ya da şarkı sözlerini bazen sevdiklerimiz ile paylaşmak isteriz. Bunun sebebi ise genellikle bu paylaşımı yaptığımız sevdiklerimiz ile aynı ruh halini yaşama isteğinden kaynaklıdır.

Bazen ansızın duyduğunuz bir müziğin kime ait olduğunu bilmek isteriz. Bu durumu bazen oturduğumuz bir cafede, bazen alışveriş mağazında yaşayabiliriz. Ya da daha öncesinde radyo dinlerken, film izlerken duyduğunuz ve ismini anlamadığınız bir müzik ile karşılaşmış da olabilirsiniz.

Kimi zaman melodi, kimi zaman ise şarkının sözleri hoşumuza gider. Hoşumuza giden bu şarkıyı belki de daha sonra dinleyebilmek için o an bulmak isteriz. Genellikle Google ya da Youtube bu anlamda bize yardımcı olur, ancak bu her zaman kolay olmaz. Özellikle de aradağımız şarkının sözleri yabancı dilde ise... Şarkı sözlerini hatırlamayabilirsiniz ve kesinlikle sanatçıyı tanımıyorsunuz. Temel olarak, sadece müzik çok hoşunuza gitmiştir.

Bilmediğimiz dilde bir şarkıyı dinlerken genellikle melodisi ya da içimizde yarattığı duygudan etkileniriz. Sözlerini bilmeseniz de bu anlamda size yardımcı olabilecek bazı uygulamalar mevcut. Nasıl mı?

Örneğin; dinlediğiniz bir şarkının melodisini ilgili uygulamada mikrafona mırıldanmanız, aradığınız şarkıyı bulmanız ve şarkı sözlerine ulaşmanız için yeterli. Özellikle de karaoke severler için bu uygulamaların oldukça sevileceğini tahmin ediyoruz. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri o uygulamalar ile başbaşa bırakalım.

İşte şarkıların sözlerini bulmak için en iyi 10 uygulama;

Popüler Haberler