Snapdragon 810 işlemcili Galaxy Note 4 satışa çıkıyor

Son gelen haberlere göre Galaxy Note 4 S-LTE ocak ayı içerisinde Güney Kore'de raflarda olacak.

Samsung’un Galaxy Note 4’ü daha güçlü bir işlemciyle güncelleyeceği haberleri geride bıraktığımız haftalarda ortaya çıktı. Güney Kore’den gelen son haberlere göre Snapdragon 810 işlemcili Galaxy Note 4 S-LTE (SM-N916) üç hafta içerisinde (ocak ayında) satışa sunulacak.

Galaxy Note 4 S-LTE işlemci haricinde orijinal Galaxy Note 4 ile aynı özelliklere sahip olacak. Snapdragon 810 sayesinde daha güçlü bir performans ortaya koyacak Galaxy Note 4 S-LTE, ayrıca işlemcide yer alan modem çipine bağlı olarak daha hızlı veri bağlantı (teoride 450Mbps) hızına ulaşabilecek. 

Qualcomm’un önümüzdeki yıl çıkacak üst düzey mobil cihazlar için hazırladığı Snapdragon 810, 4+4 çekirdek yapısına sahip. Toplamda sekiz çekirdekten oluşan işlemcide gerek görüldüğü an tüm çekirdekler aynı anda devreye girebiliyor.

64-bit uyumlu ve 20nm fabrikasyon sürecinde üretim gösteren işlemcide dört adet Cortex A-57 çekirdeği 2.0GHz hızına ulaşarak mobil cihazın performansını belirlemede etkin rolü üstleniyor. Dört adet Cortex A-53 çekirdeği ise 1.6GHz’de çalışarak sunduğu performansla pil verimliliğini katkıda bulunuyor. Son olarak Snapdragon 810’a 650MHz frekans hızında çalışan Adreno 430 grafik biriminin eşlik ettiğini hatırlatalım. 

5.7-inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü ekrana sahip Galaxy Note 4’ün Snapdragon 810 işlemcili sürümü sadece Güney Kore’de piyasada olacak. İlerleyen süreçte Samsung’un Galaxy Note 4 S-LTE’yi dünya piyasalarına çıkarıp çıkarmayacağını göreceğiz. 

Samsung, Galaxy Tab 5 modelini hazırlıyor
Oppo 3005 Ortaya Çıktı!
Samsung'un amiral gemisi katili modeli için geri sayım başladı
Sonraki Haber