Snapdragon 820 işlemcili Xiaomi Mi 5 yıl bitmeden tanıtılabilir

Son gelen haberler Snapdrgon 820'nin beklenen daha önce piyasada olacağı yönünde.

Qualcomm’un Snapdragon 820’yi geliştirme çalışmaları aralıksız devam ediyor. 2016’da tanıtılacak birçok üst seviye mobil cihazın işlemci biriminde oluşturacak olan Snapdragon 820 Uzak Doğu’dan gelen son bilgilere göre bu yıl bitmeden kullanıma sunulabilir.

Daha önceki açıklamalarda Snapdragon 820’nin aralık ayında üretime geçip mart ayında mobil cihazlarda kullanıma sunulacağı yönündeydi. Elektronik endüstrisinin ünlü analistlerinden Pan Jiutang önceki aylarda yaptığı bu açıklamasını revize ederek Snapdragon 820’nin beklenenden daha önce piyasada olacağını açıkladı.

İlginizi çekebilir; 

Snapdragon 820 işlemcili ilk akıllı telefon Xiaomi Mi 5 olacak

Jiutang’a göre Snapdragon 820 ilk olarak aralık ayında tanıtılacak olan Xiaomi Mi 5’te yer alacak. Analiste göre aralık ayına kadar Qualcomm, Xiaomi’ye gönderecek kadar işlemci hacmine sahip olacak.

Xiaomi Mi 5’te Snapdragon 820’in yanı sıra 5.2 inç büyüklüğünde Full HD ya da Quad HD çözünürlüklü ekran, 4GB RAM, 16/32GB dahili depolama, 16MP arka kamera, 8MP ön kamera, parmak izi okuma sensörü, USB Type-C ve Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemi yer alacak.

Xiaomi’nin aralık ayında 5.7 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü yine Snapdragon 820 işlemcisinden güç alan Mi 5 Plus modelini de duyurması bekleniyor. 

İlginizi çekebilir; 

Microsoft Lumia 950 XL sızıntıları devam ediyor
Huawei Nexus 6P hakkında yeni gelişmeler
Amazon'dan şok suçlama, buna delil karartma derler
Sonraki Haber