Sony yeni bir tablet mi hazırlıyor?

Sektörde iddialı olmak isteyen Sony'nin, göz doldurucu detaylarla bir tablet geliştirmesi bekleniyor.

Yılın ikinci yarısı için Qualcoom 800 işlemcili bir telefon geliştirdiği iddia edilen Sony’nin yine benzer işlemciye sahip bir tablet duyuracağı da gelen son iddialar arasında. Bir süre önce Xperia Walkman ve Xperia Cyber-Shot adlı iki telefonun yıl sonuna doğru kullanıcılara sunulacağını öne süren esato adlı forum sitesi, Japon üreticinin muhtemelen eylül başında gerçekleşecek IFA Berlin etkinliğinde üst seviye tableti duyurmayı planladığını öne sürdü.

2.3GHz frekans hızına kadar ulaşabilen işlemciyi ilk olarak ZTE cephesinde geliştirilen Grand Memo adlı telefonda gördük. İlk tabletin ise söz konusu olacağı ön görülüyor. Qualcomm 800’e eşlik edecek grafik birimi ise Adreno 330 olacak. Adreno 320’nin Full HD ekranlarda yeterli performansı sunmadığı görülürken, üreticinin yüksek çözünürlüklü cihazlar için Adreno 330’u geliştirdiği biliniyor.

10.1-inç boyutundaki tablet Android 4.2 işletim sistemine sahip olacak. Xperia Tablet Z’de olduğu gibi su geçirmez bir yapıda olması beklenen yeni nesil tablet hakkında gelişmeler yaşandıkça aktarmaya devam edeceğiz.

Galaxy S4 ve Lumia 920 video testinde!
Mavi renkli BlackBerry Z10 ortaya çıktı!
Nissan Juke fiyatları dibi gördü! Duster fiyatına Juke fırsatı!
Sonraki Haber