Üniversiteli kız öğrenciler Turkcell Teknoloji’de ağırlandı

Turkcell “Bilişimde Kızlar Günü”nü anlamlı bir etkinlikle kutladı.

Turkcell, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (International Telecommunication Union) tarafından başlatılan “Bilişimde Kızlar Günü”nü geleceğin mühendisleri olacak üniversiteli kız öğrencilerle birlikte kutladı. Her yıl Nisan ayının 4. Perşembe günü kutlanan bu özel günde Turkcell Teknoloji’yi mühendisler eşliğinde gezen öğrenciler, bilişim sektörünü ve yeni teknolojileri daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell, tüm dünyada kutlanan ve bu sene 25 Nisan’a denk gelen  “Bilişimde Kızlar Günü”nde (Girls in ICT Day) İstanbul’daki üniversitelerin mühendislik fakültelerinde okuyan 25 kız öğrenciyi, Turkcell Teknoloji’de ağırladı. Turkcell mühendisleri eşliğinde binayı ve Ar-Ge laboratuvarlarını gezen öğrenciler, yeni teknolojiler ve sektör konusunda bilgilendirildi.  Bilişim sektöründeki iş alanlarını da merak eden mühendis adayı genç kızlar, kariyer fırsatlarına dair bilgi alma imkanı da buldu.

“Amacımız;  genç kızlarımızı bilinçlendirerek daha çok kızımızı sektöre kazandırmak ”

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “Türkiye’de Kadının Durumu 2012 Raporu’na göre, üniversitelerimizde teknik bilimlerde okuyanların % 70’inden fazlasını erkek öğrenciler oluşturuyor. Sektörümüze baktığınızda kadın istihdam oranının % 23’ler düzeyinde olduğunu görüyoruz. OECD ülkelerinde ise bu oran % 20’lerde... Kadınların güçlendirilmesi odağımızla Birleşmiş Milletler tarafından örnek gösterilen ve % 50’lik kadın çalışan oranıyla mutlak eşitliği yakalamış bir şirket olarak, bu özel günü güzel bir etkinlikle taçlandırmak istedik. Bugün bizi ziyarete gelen genç kızlarımızı Ar-Ge ve inovasyon merkezimiz Turkcell Teknoloji’de ağırladık.  Sektörümüze dair tüm sorularına yanıt alma olanağı buldular. Etkinliğimizin sonunda dile getirdikleri memnuniyeti görmek mutluluk vericiydi. Hedefimiz bu özel günü ülkemizde de geleneksel hale getirerek başarılı daha pek çok kızımızı sektörümüze kazandırmak ve toplumda farkındalık yaratmak” dedi.

Galaxy S4 Türkiye'de ne kadar?
Galaxy S4 aşırı talep nedeniyle sınırlı sayıda geliyor
Galaxy S25 serisi hakkında şok iddia, bu gerçek olabilir mi?
Sonraki Haber