Xiaomi CEO’sunun büyük heyecan yaratan açıklaması aslında yanlış anlaşıldı!

Çinli teknoloji devinin CEO’su Lei Jun, geçtiğimiz gün yaptığı bir Twitter paylaşımı sonrası adeta teknoloji dünyasına damgasını vurmuştu ancak bu açıklamanın yanlış anlaşıldığını söylemek zorundayız.

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Xiaomi, oldukça iyi bir yıl geçiriyor. Bugüne kadar hem amiral gemisi klasmanında hem de giriş ve orta segment sınıflarında son derece başarılı akıllı telefon modelleriyle karşımıza çıkan Çinli şirketin CEO’su Lei Jun, geçtiğimiz gün Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapmıştı.

Jun’un yaptığı bu paylaşıma baktığımız zaman, alt tarafta Xiaomi 12S Ultra modelinin inceleme videosu linkine yer verilmiş, üst tarafta ise “Yeni Ultra modeli küresel pazarda boy gösterecek” ifadeleri kullanılmıştı. İşte Jun’un bu paylaşımını yanlış anlayan birçok haber sitesi, söz konusu paylaşımı “Xiaomi 12S Ultra küresel pazara geliyor” şeklinde haberleştirirken, aslında gerçeğin hiç de bu şekilde olmadığını ifade edelim.

Xiaomi CEO’sunun büyük heyecan yaratan açıklaması aslında yanlış anlaşıldı!

Xiaomi tarafından ikinci çeyreğin ortalarında satışa sunulan ve zaten çok yüksek bir ilgi görmesi beklenmesine rağmen yine de beklentilerin üzerinde bir performans sergileyen Xiaomi 12S Ultra, sadece anavatanı Çin’de satışa sunulmuştu. Bununla birlikte ilk zamanlar acaba bu telefon küresel pazara da gelir mi soruları sorulmuş olsa da, ilerleyen günlerde Xiaomi 12S Ultra’nın hem bunun için alması gereken küresel sertifikaları almadığı hem de herhangi bir global OTA hazırlamadığı ortaya çıkınca, bu ihtimal de suya düşmüştü.

İşte Lei Jun’un bu paylaşımında işaret ettiği şey, Xiaomi 12S Ultra’nın değil muhtemelen bir sonraki model olması beklenen Xiaomi 13S Ultra’nın küresel pazarda boy gösterecek olması. Yani anlayacağınız eğer Xiaomi 12S Ultra’yı almak gibi bir hayalinize varsa bunu maalesef bir sene kadar ertelemek ve tercihinizi de bir sonraki seriden yana kullanmak zorundasınız.

Telefonunuz ıslandığında asla yapmamanız gereken 10 şey!
Şok iddia! iPhone 7 için yolun sonu!
Apple Türkiye’ye özel düşük vergili iPhone üretecek, sonunda bizi de düşündüler
Sonraki Haber