Xiaomi Mi Charge Turbo teknolojisini tanıttı

Xiaomi tarafından geliştirilen Mi Charge Turbo teknolojisi cep telefonlarını 30W kablosuz şarj etme imkanı sunuyor.

Geçtiğimiz günlerde kısa bir duyurusu yapılan Mi Charge Turbo teknolojisi resmi olarak tanıtıldı. Şimdilik markanın Mi 9 Pro 5G modelinde kullanılabilecek olan bu teknoloji 30W kablosuz şarj özelliği getiriyor.

Xiaomi Mi Charge Turbo teknolojisini tanıttı

Xiaomi tarafından yapılan açıklamaya göre Mi 9 Pro 5G'nin 4.000 mAh gücündeki pili bu teknoloji sayesinde 25 dakikada yüzde 50 oranında şarj edilebiliyor. Aynı teknoloji bu telefonu yüzde 100 doluluğa 69 dakikada ulaştırıyor.

Ayrı olarak satılacak bir şarj pedi ile 30W şarj imkanı sunacak olan bu yeni teknolojinin önümüzdeki dönemde farklı telefonlarda da kullanılması bekleniyor. Ayrıca marka 40W kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığını da açıkladı.

Öte yandan Xiaomi aynı zamanda yeni nesil hızlı kablosuz ters şarj özelliğini de duyurdu. Xiaomi'nin geliştirdiği ters kablosuz şarj teknolojisi 10W destek sunacak. Daha önce Huawei ve Samsung da bu teknolojiyi telefonlarında kullandılar. Fakat Huawei 2.5-3W, Samsung ise 3.5 - 4W kablosuz ters şarj özelliği sunuyor. Xiaomi her iki markadan da daha güçlü bir ters kablosuz şarj özelliği sunmayı hedefliyor.

Alcatel 3X IFA 2019 kapsamında tanıtıldı!
2000 TL altı en iyi akıllı telefonlar - Eylül 2019
Apple iPhone kullanıcılarına büyük bir sürpriz yapacak, sır perdesi aralandı
Sonraki Haber