Xiaomi Poco F2 Pro ve iPhone 11 karşı karşıya! Tercihiniz hangisi?

Xiaomi'nin yeni amiral gemisi katili iPhone 11 ile aynı fiyattan duyurulunca çarşı karıştı. Peki sizin tercihiniz hangisi? Xiaomi Poco F2 Pro mu iPhone 11 mi?

Xiaomi geçtiğimiz gün yeni amiral gemisi katili modeli Poco F2 Pro modelini tanıttı. Aslında Xiaomi Poco F2 Pro çok önceden tanıtılmıştı. Lakin Türkiye lansmanı yeni gerçekleşti. Dolayısıyla Türkiye fiyatı da yeni duyuruldu.

Amerika'da 450 dolar gibi cazip bir etikete sahip olan modeli Türkiye fiyatı bekleyenlerini hayli şaşırttı.

Türkiye lansmanı esnasında Poco F2 Pro'nun sadece özellikleriyle değil, fiyatıyla da bir amiral gemisi katili olduğu iddia edildi. Lakin 6999 TL olarak duyurulan başlangıç fiyatı herkesi şaşırttı.

Fiyatı iPhone 11 ile aynı olan amiral gemisi katili mi olur?

Şimdi öncelikli olarak "amiral gemisi katili" deyimine bir açıklık getirelim. Bu ortalama fiyatın çok altında bir etiketle gelen üst segment modeller için kullanılıyor.

ABD pazarına baktığımızda Poco F2 Pro'nun 450 doların altında bir etikete sahip olduğunu görüyoruz. Bu pazarda iPhone 11 fiyatı ise yaklaşık olarak 700 dolar. Yani iki cihaza baktığımızda gerçekten Xiaomi Poco F2 Pro satın almanın mantıklı olduğunu söyleyebiliriz.

Şimdi bir de Türkiye pazarına bakalım. Hali hazırda Xiaomi Poco F2 Pro fiyatı 6999 TL olarak duyuruldu. Yani kabaca 7000 TL. 

Apple'ın en güncel iPhone serisinde yer alan iPhone 11 fiyatı da 7000 TL. Yani çeşitli e-ticaret sitelerinde Apple Türkiye garantili olarak bu telefonu 7000 TL'ye almak mümkün. Kısaca iki telefon da aynı fiyattan satılmakta.

Şimdi bazı Xiaomi fanları fiyatın tamamen vergilerden ötürü olduğunu savunabilirler. O yüzden de iki modelin ABD fiyatlarını verdik. Yani arada 250 dolar gibi bir fark var. Apple 700 dolarlık telefonu 7000 TL'den satarken, Xiaomi 450 dolarlık telefonu 7000 TL'den satıyor. Bu da mı vergi?

Peki size 2 sorumuz olacak. Birincisi fiyatı iPhone 11 ile yarışan amiral gemisi katili olur mu? Bu katillikten ziyada intihar gibi görünüyor.

İkinci sorumuz ise sizin tercihiniz hangisi olurdu. 7000 TL verip Xiaomi Poco F2 Pro almak mı, yoksa gidip Apple iPhone 11 almak mı? Yanıtınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.

OnePlus 8 Pro Türkiye fiyatı açıklandı! Bu fiyata araba alınır!
1500 TL altı en iyi akıllı telefonlar! Ya da 2500 TL???
Seat Ibiza fiyatları dibi gördü! Bu fırsat kaçmaz!
Sonraki Haber