Xperia SP ülkemizde satışa sunuldu

İlk olarak siyah renk seçeneği satışa sunulurken, haziran ayı içerisinde beyaz renk de kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Sony’nin orta seviye için ideal bir seçenek sunan yeni telefonu Xperia SP, mart ayı içerisinde resmiyet kazanmıştı. Avrupa’da kimi ülkelerde satışa sunulan telefon, ülkemize de 1.249 liralık fiyat ile giriş yaptı. Sony tarafından satışa sunulan telefonun beyaz rengi ise haziran ayı içerisinde raflardaki yerini alacak.

Telefonun teknik özelliklerini hatırlayacak olursak; Xperia SP, 1.7GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli Qualcomm işlemci, Adreno 320 grafik birimi ve 1GB RAM'den güç alıyor. 4.6-inçlik Bravia Engine 2 teknolojiyle donatılan HD ekrana sahip Xperia SP’nin arka bölümünde 8MP çözünürlüklü Full HD video kaydına olanak sağlayan bir kamera yer almakta.

8GB dahili depolama alanı sunan Xperia SP, aynı zamanda microSD kart desteği de sunmaktadır. Android 4.1 Jelly Bean ile çalışan telefon 9.98mm kalınlık ve 155g ağırlığa sahip. Tasarım noktasında Xperia Z’den esintiler sunan Xperia SP’de genel anlamda polikarbon malzeme yer alırken; çerçevede ise alüminyum tercih edilmiş. 2370mAh kapasiteli pil, GPS/GLONASSS, Bluetooth, Wi-Fi, NFC ve LTE telefonun diğer detayları arasında yer alıyor.

App Store rekor kırdı
İşte buz mavisi Galaxy S4
Elon Musk Tesla için Çin'e gitti, kaleyi içten fethediyor
Sonraki Haber