Mojave'de çöken programlar nasıl çalıştırılır?

Mojave işletim sistemini yükledikten sonra eğer Photoshop dahil birçok programınız çöküyor ise bu methodu deneyin! İşte detaylar.

Mojave işletim sisteminin Mac'e yükledikten sonra oldukça mutlu hissettiniz bir an olmuştur muhakkak. Peki ya bunun size beraberinde mutsuzluğu getireceğini belirtseydik? Çünkü Mojave yükleyen birçok kullanıcı bir daha Photoshop dahil birçok uygulamayı açamaz hale geldi. 

Genellikle kullanıcılar uygulamaları açmaya çalıştıkları zaman bir hata mesajı ile karşılaşıyor ya da hiçbir tepki alamıyorlar. Bunun 32-bit versiyonu ile alakalı olup olmadığı araştırıldı tarandı ancak maalesef herhangi bir bulgu veya buna neden olan bir sebep ortaya çıkarılabilmiş değil.

Şimdi gelelim bu sinir bozucu problemi nasıl ortadan kaldırabileceğinize. 

Erişilebilirlik sekmesine geldiğimiz zaman Sistem Tercihleri’ndeki Güvenlik ve Gizlilik ayarlarında Adobe Photoshop ve diğer uygulamaların listelendiğini göreceksiniz.

“Aşağıdaki uygulamaları bilgisayarınıza kontrol etmelerine izin verin” diye bir seçenek mevcut olacak orada. Merak etmeyin, programlar size karşı bir savaş başlatmayacak veya saldırıya geçmeyecek. Programların bilgisayarınızı kontrol etmelerine izin verdiğiniz an ortada bir sorun kalmayacak. 

Sorunun hala 32 vs 64-bit kaynaklı çıktığı düşünülüyor ancak Apple tarafından konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama gelmiş değil.

Daha sade haliyle nasıl işlemi gerçekleştireceğinizi belirtecek olursak; Sistem Tercihleri > Güvenlik ve Gizlilik > Erişilebilirlik > Değişiklik yapmak için kilidi açın > Orada kullanmak istediğimiz programı tıklıyoruz ve kapatıyoruz. Umarız saç yolduran sorununuza çözüm sunabilmişizdir.

Turkcell İkiye Katla nasıl yapılır? (Video)
Instagram hesabını dondurma bağlantısı. Tıklayın, kapatın!
Türkiye'deki popüler bir model daha HyperOS güncellemesi aldı
Sonraki Haber