2020 Hyundai i30 yeni tasarımıyla karşınızda

Cenevre Otomobil Fuar’ı öncesinde 2020 Hyundai i30 yeni tasarımıyla karşımıza çıktı.

Otomobil severlere önümüzdeki hafta kapılarını açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı'nı beklemekten vazgeçen Hyundai makyajlı i30 modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Güney Koreli otomobil üreticisi Fastback ve Wagon modellerinin N Line donanımlarına ait üç farklı gövde stili ile karşımıza çıktı. Makyajlı hali ile 2020 Hyundai i30 keskin çizgilere kavuşmuş. LED far takımları "V" şeklindeki gündüz farları ile oldukça şık bir çizgiye kavuşturulmuş. Aracın dışında dikkat çeken diğer detay ızgara ise üç boyutlu bir görünüme kavuşmuş.

Her ne kadar yeni bir tasarıma kavuşmuş olsa da yeni Hyundai i30 temel olarak önceki versiyonun izlerini taşıyor. Aracın arka kısmında yer alan yeni tampon tasarımı ve arka far takımları aracı sportif bir görünüme kavuşturmuş. Aracın ön kısmında da bulunan "V" şeklindeki tasarım arka farlarda da kullanılmış.

Aracın kokpit kısmında özellikle yeni hava kanalları dikkat çekiyor. Bununla birlikte yaşam alanında çok fazla değişim yaşanmadığını söylemek mümkün. Aracın içerisinde yer alan döşemeler kullanıcılara sekiz farklı renk ve materyal seçeneği ile sunulacak.

7 inçlik dijital gösterge paneline eşlik eden 10.25 inçlik ekran, artık Android Auto ve Apple CarPlay desteğine sahip olarak kullanıcılara sunuluyor. Makyaj operasyonunun ardından pek çok yeni güvenlik donanımına kavuşan i30, standart olarak arka ve kör nokta uyarı çarpışma sistemi gibi güvenlik donanımları ile birlikte geliyor.

Hyundai i30 modelinin motor kısmında da önemli değişiklikler bizleri karşılıyor. 120 beygir güç ve 127 Nm tork üretebilen 1.0 litrelik üç silindirli motor 48V'luk yarı hibrit sistem ile kullanıcılara sunuluyor. Kullanıcılar bu motor seçeneğini 6 ileri vitesli manuel ya da 7 ileri vitesli çift kavramalı şanzıman ile satın alabilecek.

Yeni versiyon i30 1.5 litrelik T-GDi motor ile eski versiyona göre daha fazla performans sunuyor. 160 beygir güç ve 253 Nm tork üretebilen bu motor aynı zamanda yarı hibrit asistana da sahip olacak ve kullanıcılar bu motor seçeneğini 6 ileri vitesli manuel ya da 7 ileri vitesli çift kavramalı şanzıman ile satın alabilecek

Dizel olarak sunulacak versiyonda, 1.6 litrelik motorun iki farklı seçeneği yer alıyor. Hyundai i30 giriş versiyonu olarak 115 beygir güç ve 280 Nm tork üretebiliyorken. DCT şanzımanlı versiyon 300 Nm'ye kadar tork üretebiliyor. Dizel versiyonların en üst seviyrsinde 136 beygir güç ve 280 Nm tork üretebiliyor ve tercih edilen şanzımana göre  320 Nm tork üretebiliyor.

Popüler Haberler