2021 Seat Leon fiyat listesi! Ne ara bu kadar pahalandı?

Geçtiğimiz ay radikal bir zam alan 2021 Seat Leon fiyatları el yakmaya devam ediyor. Aracın fiyat listesi haberimizde!

Son yapılan ÖTV düzenlemesinin ardından beli bir türlü doğrulmayan otomobil piyasasında fiyatlar oldukça yüksek. Yeni nesli ile karşımıza çıkan Leon ailesinde de durum maalesef ki farklı değil. Yoluna aldığı radikal zamlar ile devam edem otomobilin baz donanım seviyesindeki fiyatı 231.000 TL’den 281.000 TL’ye çıkmıştı. Bununla beraber versiyon seçenekleri de genişletilen 2021 Seat Leon, Ağustos ayında da el yakmaya devam edecek gibi gözüküyor.

2021 Seat Leon fiyat listesi! El yakıyor!

Türkiye otomobil piyasasındaki gelişmeler, bildiğiniz gibi son olarak 2021 Seat Leon’u vurmuştu. Türkiye’nin en çok tercih edilen C sınıfı hatcback modellerinden olan otomobil, aldığı devasa zamla tartışma konusu olmuştu. Bu durumun ortaya çıkmasında ise ÖTV oranları önemli rol oynuyor. Döviz kurunun yükselmesi sonrası hafif bir fiyat artışı yapılsa bile eğer bu fiyatın yüzde 80’lik ÖTV dilimine girmesine yol açmışsa karşımıza devasa bir zam çıkıyor. İşte Leon için de bu tarz bir gelişme söz konusu olmuştu.

Bu ay ise aracın versiyon seçeneklerinin bir tık daha genişletildiğine şahit oluyoruz. Atılan adımlarla tüketicinin gönlünü almaya çalışan Seat’ın bu çabası nasıl sonuçlanır bilinmez ancak bir gerçek var ki otomobili satın almak için artık cebinizden en az 281.000 TL’nin çıkması gerekiyor.

Popüler Haberler