Çin, elektrikli araçları yaygınlaştırma konusunda kararlı

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Çin, şimdilerde elektrikli araç satışlarını arttırarak ülke için dengeleri değiştirmek istiyor.

Çin hükümeti, yeni enerji araçlarına yönelik talebi artırmak ve bu süreçte elektrikli araç (EV) pazarının büyümesini teşvik etmek amacıyla şarj altyapısını genişletme konusunda önemli çaba sarf ediyor. Bu hedefle, kırsal bölgelerdeki sürücülerin batarya destekli araçları benimsemesini kolaylaştıracak politikaların hayata geçirilmesi planlanıyor.

Kabine, bir toplantının ardından, yeni enerji araçlarına yönelik şarj altyapısının geliştirilmesinin kırsal tüketim potansiyelini canlandırabileceğini ve bu şekilde kırsal turizmin büyümesine katkı sağlayabileceğini belirtti. Bu girişimin, kırsal kalkınmayı destekleyerek taze ivme kazandırması bekleniyor.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) ve Ulusal Enerji İdaresi (NEA) gibi önde gelen ekonomik planlama kuruluşları, ulaşılması güç bölgelerde şarj altyapısının hızla kurulmasını teşvik etti. NDRC, yerel hükümetler tarafından sunulan mali teşviklerin elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulmasını kolaylaştırmakta önemli olduğunu vurguladı ve bu tesislerin kapsamının ilçeleri, köyleri ve kırsal otoyolları da içerecek şekilde genişletilmesini talep etti. Komisyon, ayrıca, elektrikli araç üreticilerine ürün yelpazelerini genişletmeleri ve böylece kırsal pazarların benzersiz taleplerine daha iyi yanıt verebilmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Çin, elektrikli araçları yaygınlaştırma konusunda kararlı

Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı Yardımcısı Xin Guobin, hükümetin otomobil tüketimini canlandırmak ve Çin'in Yeni Enerji Araçları (NEV) pazarını modernize etmek amacıyla politikalarını aktif bir şekilde değerlendirdiğini açıkladı. Bu, NEV pazarı iç talepte yaşanan düşüşle mücadele ettiği bir döneme denk geldi.

Huanghe Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden Zhang Xiang, kırsal sakinlerin sınırlı satın alma gücünün, kırsal bölgelerde Yeni Enerji Araçlarının (NEV) yaygın benimsenmesini engellediğini belirtti. Bu zorluğun üstesinden gelmek için Zhang, uygun fiyatlı araç modellerinin tanıtılması ve yerel hükümetler ile otomobil üreticileri tarafından sunulan nakit teşviklerin NEV'lerin kırsal bölgelerde benimsenmesinde kritik bir rol oynayacağını önerdi.

Çin hükümetinin otomobil tüketimini artırmak, NEV pazarını modernize etmek ve ileri teknoloji üretim merkezlerinin kurulmasını hızlandırmak için sarf ettiği çabalar, Çin'in endüstrilerinin yenilikçi büyümesini güçlendirme ve ülkenin endüstriyel tedarik zincirlerinin güvenilirliğini garanti etme taahhüdünü yansıtıyor.

Skoda Scala fiyat listesi: Bu kampanya kaçmaz
Volkswagen T-Cross fiyat listesi: Bu fiyatlar kaçmaz!
TikTok, yapay zeka ile ilgili harika bir güncelleme alıyor
Sonraki Haber