Dünyada Yılın Otomobili 2020 finalistleri belli oldu

Her yıl düzenlenen Dünyada Yılın Otomobili 2020 ödülleri için finalistler belli oldu.

Her yıl düzenlenen ve otomobil tutkunlarının merakla beklediği Dünyada Yılın Otomobili 2020 için tüm finalistler belli oldu. İsimleri açıklanan finalistler arasında Amerikan markalarına ait otomobillerin yer almaması ise büyük bir şaşkınlık yaratırken önemli otomobil üreticilerine ait birbirinden iyi modellerin farklı kategorilerde yarışacağı Dünyada Yılın Otomobili 2020 merakla bekleniyor.

Dünyada Yılın Otomobili 2020 ödülleri için kıyasıya yarışacak otomobil modelleri için kazananlar New York Otomobil Fuarı kapsamında açıklanacak. Dünyada Yılın Otomobili 2020 için resmi olarak açıklanan listede Amerikan otomobillerinin yer almaması büyük şaşkınlık yaratırken listede sadece üç merkeze ait otomobil üreticisinin modelleri yer alıyor. Avrupa, Japonya ve Güney Kore merkezlerinde yer alan üreticilerin modellerinden oluşan finalistler Uzak Doğu markalarının otomobil sektöründe başarılı işler yaptığının da göstergesi niteliğinde aslında.

Çok farklı kategoride ödüllere yer verilen Dünyada Yılın Otomobili 2020 kapsamında otomobiller yılın lüks otomobili, yılın performans otomobili, yılın şehirli otomobili, en iyi tasarıma sahip otomobil ödülü için kıyasıya mücadele edecek. Otomobil dünyasının merakla beklediği Dünyada Yılın Otomobili 2020 için açıklanan listede yer alan finalist otomobil modelleri Mercedes CLA, Mazda3, Volkswagen Golf, Kia Soul EV, Volkswagen T-Cross, Mazda CX-30, Range Rover Evoque, Hyundai Sonata, Kia Telluride ve Mercedes GLB modelleri olarak açıklandı.

Dünyada Yılın Otomobili 2020 ödüllerinin alt kategorilerinde yer alan listede ise yılın lüks otomobili için aday gösterilen modellerin Almanya merkezli üreticilere ait olduğu dikkat çekerken, bu kategoride yarışacak modeller; Porsche 911, Porsche Taycan, Mercedes EQC, BMW X5 ve BMW X7, en iyi tasarım ödülü kategorisinde yarışacak modeller; Alpine 110S, Mazda3, Mazda CX-30, Peugeot 208 ve Porsche Taycan, yılın performans otomobili ödülü kategorisinde yarışacak modeller; Toyota GR Supra , Porsche Taycan, Porsche 911, BMW M8 ve Porsche 718 Spyder/Cayman GT4, yılın şehirli otomobili ödülü kategorisinde yarışacak modeller ise; Peugeot 208, Renault Clio,Kia Soul EV, Volkswagen T-Cross ve Mini Cooper SE olarak açıklandı.

Otomobil severlerin merakla beklediği ve nisan ayında açıklanması beklenen Dünyada Yılın Otomobili 2020 için belirlenen finalist otomobil modelleri;

Popüler Haberler