Elektrikli pick-up Lordstown Endurance resmen tanıtıldı!

Lordstown Motors, Endurance adlı elektrikli pick-up modelini resmi olarak tanıttı.

Elektrikli araç modelleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Elektrikli motorlar, elektrikli otomobiller, elektrikli pick-up modelleri hatta son dönemde elektrikli uçakları bile duyar olduk. Elektrikli pick-up segmentinin en hareketli olduğu ülkelerin başında ise ABD geliyor. Amerika'da birçok üretici bu segmente giriş yaptı. Hatta sırf bu segment için ortaya çıkmış olan birçok markanın söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.

Bu anlamda çalışmalar yapan firmalardan biri de ABD merkezli bir firma olan Lordstown Motors. Şirket uzun süredir göstermekte olduğu Endurance adlı elektrikli pick-up modelini resmi olarak tanıttı.

Tanıtımda modelin dijital tasarım çalışmalarına oldukça benzediği görülüyor. Bu elektrikli pick-up'ın tekerleklerine baktığımızda ise, turuncu renkli elektrik motorları gözümüzden kaçmıyor. Modelin 4 tekerinde 4 adet elektrik motoru bulunuyor.

 Lordstown Endurance, toplamda 440 kW yani 600 beygirlik bir maksimum güç değeri sunuyor olduğu iddia ediliyor. Ancak aracın resmi tanıtımında, batarya kapasitesi veya menzil değeri gibi bilgilerin açıklanmadığını belirtelim.

Modelin toplamda 400 km menzile ve 70 kWh bataryaya sahip olması bekleniyor. Kasa kısmında 3.6 kW'lık soket(120V, 30A) yer alan aracın bataryası AC ile 10 saatte, DC ile 1 saatte tam şarj olabiliyor.

0-100 km/s hızlanması 5.5 saniyede tamamlıyor olan araç, maksimum 130 km/s'lik hıza ulaşabiliyor olacak ve 2.700 kg'lık çekme kapasitesi sunacak.

Şirket yapmış olduğu açıklamada modelin şimdiden 14.000 civarında ön sipariş alındığını ve aracın 2021 yılının ilk çeyreğinde müşterilere teslim edilecek olduğu belirtildi. Eğer satış tarihinde bir değişiklik yaşanmaz ise model piyasaya çıkacak ilk elektrikli pick-up'lar arasında yerini almış olacak.

Model müşterilere 52.000$ civarında bir başlangıç fiyatı ile sunulacak.

Şimdi dilerseniz Lordstown Endurance adlı elektrikli pick-up modelinin görsellerine hep birlikte göz atalım.

Popüler Haberler