Fiyatı en çok artan ikinci el araçlar!

Son zamanlarda döviz kurundaki artıştan dolayı ikinci el araç piyasasındaki fiyatlar daha da yükseldi. İşte fiyatı en çok artan ikinci el araçlar!

Koronavirüs öncesinde Türkiye'deki ikinci el otomobil piyasasında fiyatlar bir hayli artmış durumdaydı. Hatta öyle ki bazı ikinci el araçlar, sıfırlarından bile pahalı hale gelmişti. Bu bir şehir efsanesi değil, gerçekten de durum bundan farklı değildi. Bu durumun temel sebebi olarak ise, sıfır araç temininde yaşanılan güçlükler ve ikinci ele olan talebin artması olarak gösteriliyordu.

Aradan aylar geçti, koronavirüs pandemisi patlak verdi. Salgın, tüm dünyayı etkisi altına alırken, yüz binlerce insanın hayatına mal oldu. Ancak virüsün vurduğu tek nokta sağlık değildi. Pandemi sebebi ile birçok ülkenin ekonomisi de zarar görmüş oldu. Sıfır araç temininde yaşanan sıkıntılar daha da arttı ve döviz kuru yükseldi. Tüm bu gelişmeler ışığında ikinci el araç piyasasında fiyatlar daha da yükseldi. İşte Aralık 2019-Nisan 2020 dönemi arasında fiyatı en çok artan ikinci al arabalar!

Popüler Haberler