Formula 1 araçlarının akıl almaz teknik yapıları! [Video]

Formula 1 araçlarının teknik donanımı inanılmaz derecede karmaşıktır.

Formula 1 motor sporu, gerçek anlamda II. Dünya Savaşı'ndan sonra 1946 da başlamıştır. O günden bu güne kadar her yıl bir sezon düzenlenerek araçların teknoloji alanında rekabeti sağlanmıştır. Her sezon araçlar teknolojik anlamda iyileştirilerek bu teknolojiler zamanla sıradan araçlara yansıtılmıştır ve bu sayede Formula 1 oyunları aslında teknolojiye, bilime ve insanlığa önemli katkılar sunmuştur.

Formula 1 araçlarının teknik donanımı inanılmaz derecede karmaşıktır. Dayanıklı ve tıpkı bir saat gibi işleyen mekanik aksamı en ufak hatayı kabul etmeyecek derecede hassastır. Bu nedenle Formula 1 sporu inanılmaz anlamda teknik bir spordur. Araçların birbirine benzerliği nedeniyle en ufak detaylar yarışı birkaç salise önde tamamlamanıza yardımcı olarak birinci olmanızı sağlar.

Bu detayların özetini aşağıdaki 2014 yarışları için getirilen yeni kurallarının açıklandığı videoyu izleyerek görebilirsiniz.

Formula 1 Araçlarının Aerodinamik Yapısı

Formula 1 araçları mükemmel bir aerodinamik yapıya sahiptir. Şekillerinden dolayı gelen havayı yukarıya doğru püskürtüp kendilerini yere doğru iterek ağırlaşırlar, bu ağırlaşma o kadar büyük bir kuvvetle olur ki yere doğru bastırma kuvveti 5g ye kadar yükselir. Bunun anlamı ise yeterince hızlı giden Formula 1 aracının başaşağı şekildeki bir yolda, yere düşmeden ilerleyebileceğidir.

Audi'den Fiberglas amortisörlü otomobiller geliyor!
Hangi marka, ne kadar araç sattı?
Google Pixel 8a için fiyat müjdesi! Google’dan müşterilere kıyak!
Sonraki Haber