Hyundai Elantra Türkiye'de satışa çıktı! İşte fiyatı ve özellikleri!

Markanın 2021 yılında Türkiye'de satışa çıkarmayı planladığı 5 modelden biri olan Elantra, 5 farklı donanım seviyesi ile tanıtıldı.

Hyundai'ın kompakt sınıfta yer alan otomobili olan Elantra 7. nesliyle Türkiye'de satışa çıktı. Güney Koreli markanın yeni tasarım dili olan parametrik dinamik tasarımını yansıtan ilk model olma özelliği taşıyan Elantra, 231 bin 500 TL'den başlayan fiyat etiketi ile satışa sunulurken en dolu modeli ise 410.000 TL fiyat etiketi ile karşımıza çıkıyor.

Yeni Elantra, selefine göre göre 16 litre genişleyen bagajı sayesinde 474 litre hacim sunuyor. K3 isimli platform eskisinden 45 kg daha hafif. Yenilenen platformun sunduğu daha uzun aks mesafesi sayesinde aracın arka koltuklarda sunduğu diz mesafesinin ise 60 mm artmış olduğunu ayrıca belirtelim.

Ayrıca modelin bir önceki nesle göre toplam uzunluğu 30 mm, dingil açıklığı 22 mm artarken toplam genişlik 25 mm artmış. Aynı zamanda araç 10 mm alçalırken ön kaput ise 50 mm kadar geriye gelmiş.

10,25 inçlik iki panelden oluşan bilgi ekranı ve gösterge paneli birbrine bağlanmış. Bunun yanı sıra siyah, bej ve açık gri olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile sunulan koltuklar, en üst donanım seviyesi Elite Plus’ta deri olarak tercih edilebiliyor.

Style, Style Comfort, Smart, Elite ve Elite Plus olarak toplam beş donanım seviyesine sahip olan Elantra'da atmosferik emişli, 1.6 litre hacimli, benzinli motor yer alıyor.

123 beygir güç, 154 Nm tork üretebilen motor, 6 ileri vitesli manuel veya sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) satılıyor.

Dilerseniz şimdi de yeni Hyundai Elantra'nın fiyat seçeneklerine ve göz alıcı tasarımına göz atalım.

Popüler Haberler