Mercedes-Benz'in yeni elektrikli crossover'ı EQB tanıtıldı!

Mercedes-Benz, EQS'ten sonra şimdi de yeni Elektrikli SUV'u EQB'yi duyurdu! Tam yedi kişilik!

Elektrikli otomobil hamlesi her sınıfta genişliyor. Bir hamle de Mercedes'den geldi. Mercedes-Benz'in elektrikli model ailesi EQ, genişlemeye devam ediyor. Mercedes-Benz, düzenlediği bir etkinlikte elektrik motorlu yeni SUV modeli "EQB"yi duyurdu. EQB olarak adlandırılan bu model, GLB Serisi'nin elektriklisi niteliğindeki bir model olarak karşımıza çıktı.

İlk olarak Çin, sonrasında ise Avrupa ve ABD pazarına girecek araç, üçüncü sıra koltuk imkanı ve geniş yaşam alanı ile tüketicileri kendine hayran bırakmayı hedefliyor. Yeni EQB, Çin pazarında 215 kW güç seçeneği ile satışa sunuluyor.

Avrupa pazarında ise önden çekişli veya dört tekerlekten çekişli ve bazıları 200 kW üzerinde güç seçenekleri ile farklı versiyonlar sunulacak.

Modelin batarya seçeneklerinin ise 66.5 kWh'dan başlayacağı belirtiliyor. Aracın AMG Line versiyonunun Çin'de 292 beygir güç sunacağı belirtilirken, Avrupa'daki güç seçenekleri ise henüz açıklanmıyor.

Aracın özelliklerine baktığımızda, modelin 4.684 mm'lik bir uzunluk değeri görüyoruz. 7 kişilik oturma düzeni sunabiliyor olan bu modelde 465 - 1629 litre bagaj hacmi mevcutken, 5 kişilik oturma düzenine sahip olan versiyonunda ise 495 - 1790 litrelik bagaj hacmi değeri bulunuyor.

EQB 350 4Matic adlı versiyonun 480 km menzil sunacağı belirtiliyor. Yeni modele dair detaylı teknik özelliklerini açıklamayan Mercedes, kısıtlı bilgiler paylaşıyor.

Her ne kadar şirket, bugün yaptığı açıklamalarda yeni SUV modelinin fiyatını açıklamamış olsa da, Car and Driver editörleri, modelin giriş seviye fiyatının 40 bin dolardan başlayabileceğini belirtiyorlar.

Dilerseniz şimdi de Mercedes-Benz EQB'nin büyüleyici tasarımına göz atalım.

Popüler Haberler