Otopilot modunda Tesla yine kaza yaptı

Elektrikli otomobil Tesla, Moskovo'da bir kazaya karıştı. Otopilot modunda olan araç önündeki çekiciye çarparak havaya uçtu.

Kendi kendine gidebilen Tesla otomobillerinden biri Moskova'da bir kazaya karıştı. İddialara göre otopilot modunda olan Tesla Model S, önündeki çekiciyi görmeyerek çarptı. Çarpmanın şiddeti ile havaya uçan araç adeta bir bomba gibi patladı.

Otopilot modunda Tesla yine kaza yaptı

Yetkililerin verdiği bilgiye göre Rus iş adamı Alexey Tretyakov ve iki çöcuğunun bulunduğu Tesla Model S, otopilot modunda iken önündeki aracı görmeyerek kaza yaptı. Kazanın ardından yangın çıkan araçta bulunan piller adeta bomba gibi patladı. İş adamı ve çocuklarının ağır yaralandığı kazanın ardından yapılan açıklamalarda arcın otopilot modunda olduğu belirtildi. Öte yandan kaza ile ilgili görüntüler bir sosyal medya hesabında paylaşıldı. Paylaşımda aracın kaza sonrası yandığı ve patlamalar olduğu görülüyor:

Aslında bu Tesla'nın ilk kazası değil. Daha önce de otopilot modunda dünyanın çeşitli ülkelerinde kazalar yaşandı. Bunların bazılarında kaza sonrası pilden kaynaklı patlamalar da meydana geldi. Tesla her ne kadar araçlarının çok güvenli olduğunu iddia etse de üzerinde pil bulunan elektrikli araçların kaza sırasında patlama riski bulunuyor.

937 beygir gücündeki hibrit süper otomobil: Tushek TS 900 H Apex
Peugeot 3008 zorlu araziler için hazır
Volkwagen T-Roc fiyatları şaşırttı, ilk defa bu seviyelerde
Sonraki Haber