ÖTV zammı sonrası fiyatları güncellenen otomobiller!

ÖTV oranlarında yapılan değişiklik sonrası bazı markalar fiyatlarını güncellendi! İşte fiyatı güncellenen o modeller;

Bilindiği üzere içinde bulunduğumuz Eylül ayında, beklenmedik şekilde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı geldi. Beklenmedik şekilde diyorum, çünkü bu vergi zammı, otomobil fiyatlarında düşüş beklediğimiz bir dönemde geldi. Dolayısı ile bu durum otomobil sektörünü karıştırdı.

Gelen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı sonrasında bazı markalar, otomobil fiyatlarını güncelledi. Özellikle de ithal araçlardaki vergi oranlarının değiştiği yeni düzenleme fiyatlara hızlı bir şekilde yansıdı.

Motor silindir hacmi 1600 cc'yi geçmeyen, ÖTV matrahı 130 bin lirayı aşan otomobiller için ise ÖTV oranı yüzde 60'tan yüzde 80'e çıkarıldı. Son hali ile en düşük yüzde 45 ÖTV dilimi sınırı 85.000 TL’ye çıkarılmış durumda. Yüzde 50 ÖTV diliminin üst sınırı ise 130.000 TL oldu.

Buna göre en ucuz otomobil, 110 bin 900 TL ile Fiat Egea oldu. Henüz fiyat güncellemesi yapmayan markalar da var. Bu markaların bir kısmının da çok geçmeden zam yapması muhtemel.

Eylül ayında gelen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı sonrası fiyatları güncellenen bazı otomobil modelleri ise şu şekilde;

Popüler Haberler