Sürücüsüz otomobil kaza yapınca kim suçlu sayılacak?

Sürücüsüz otomobil kaza yapınca kim suçlu sayılacak?Sürücü mü yoksa üretici mi?

Kendi kendine giden sürücüsüz otomobiller halen geliştirilen bir teknoloji ve henüz genel olarak kullanıma sunulmadı. Bu araçları kullanıma uygun hale getirmek için eklenmesi gereken kurallar ve kanunlar var.

Örneğin, kendi kendine giden bir araba kaza geçirdiğinde ne olur? Arabadaki insanlar mı suçlu olur? Yoksa üretici mi? Anlaşılması zor bir şey ama otomobil üreticisi GM, motosikletin karıştığı bir kazada, bir dava ile karşı karşıya.

Motosikletçil Oscar Nilsson, GM'in kendi kendine giden Chevy Bolt’un karıştığı bir kazadan sonra, otomobil üreticisine karşı dava açtı. Nilsson, şeritleri değiştirmeye başladığında Bolt'u arkasından takip ettiğini iddia ediyor. Ardından arabayı sollamaya çalıştı ve o zaman araba aniden şeridine geri döndü ve yere düşerek boynundan ve omuzlarından yaralandığını iddia etti.

GM, Nilsson'un Bolt'ın şeridine "bunu yapmak güvenli olmadan" birleştiğini iddia ederek Nilsson'un iddialarını reddetti. Bu dava sonuçlandığında muhtemelen,”Sürücüsüz araçlar kaza yaptığında kim suçlu olacak?” sorusu için emsal karar verilmiş olacak.

Hurda olarak aldığı aracı cipe çevirdi !
Geçtiğimiz yıl en az satan modeller
Skoda Kamiq fiyatları dipte! Bundan ucuzu Tofaş!
Sonraki Haber