Tesla önemli bir eşiği geride bıraktı! Peki sırada ne var?

Dünyanın en önemli elektrikli otomobil üreticilerinden biri olan Tesla, tedarik sıkıntıları çektiği bir çeyreği nihayet geride bıraktı.

Elektrikli araç denildiği zaman akla gelen ilk isim olan Tesla, dünya genelindeki bu pozisyonunu koruyabilmek için çok çabalıyor. Markanın adını yeni yeni duyurmaya başladığı günlerde, sanki uzaydan gelmiş gibi olan tasarımıyla herkesin rüyalarını süsleyen, ancak gerek fiyatı gerekse de son derece kısıtlı üretimi ile sadece şanslı insanların sahip olabildiği bu marka, şimdilerde çok daha ulaşılabilir seviyelerde.

Öte yandan 2 yılı aşkın bir süre dünya genelini etkisi altına aldıktan sonra, nihayet yavaş yavaş azalan COVID-19 pandemisi, 2022 yılının ilk 6 ayı itibariyle Çin’de hala etkisini sürdürmeye devam etti. Aslında bu ülkedeki vaka sayılarının da çok önemli bir oranda düştüğünü söyleyebiliriz ancak Çin hükümetinin “0 COVID-19” politikası, birçok üreticinin fabrikalarının haftalarca kapalı kalmasına neden oldu.

Tesla önemli bir eşiği geride bıraktı! Peki sırada ne var?

İşte bu üreticilerden biri olan Tesla’da, 2022 yılının ikinci çeyreğinde hedeflediği üretim sayılarının altında kaldı. Yapılan açıklamaya göre geride bıraktığımız çeyrekte 254.695 adet araç teslimi gerçekleştiren Tesla, bunların 16.162 adetinin Model S ve Model X kategorilerinde, 242.169 adetinin ise Model 3 ve Moled Y kategorilerinde olduğunu duyurdu.

Tabi araç üretiminin düşmüş olduğu böylesi bir dönemde önemi daha da artan diğer bir konu finansal raporlar olacaktır. İşte Amerikalı elektrikli otomotiv devinin ikinci çeyrek finansal durumunu bu ayın sonuna doğru açıklamasıyla birlikte, şirketin karlılık durumu da ortaya çıkacak.

İşte kampanyalı araba fiyatları! - Temmuz 2022
Citröen'den Temmuz sürprizi! C3 fırsatını kaçıran üzülür
Apple Türkiye’ye özel düşük vergili iPhone üretecek, sonunda bizi de düşündüler
Sonraki Haber