Tesla rakibi Nissan Ariya tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri!

Nissan, 'Tesla Model Y' aracını hedef aldığı elektrikli SUV modeli Ariya'yı tanıttı!

Bilindiği üzere geçtiğimiz gün, BMW iX3 elektrikli crossover modelinin tanıtılmıştı, bu modelin tanıtılmasının ardından bugün de Nissan tarafından Ariya isimli yeni bir elektrikli model tanıtıldı. Nissan'ın 20 ayda 10 yeni model üretme stratejisinin ilk adımı olan Nissan Ariya modelinin, markanın yeni tasarım dilini anlatan ilk model olma özelliği taşıdığını söyleyebiliriz.

Nissan Ariya, sahip olduğu özellikler, dikkat çeken tasarımı ve fiyatı ile Tesla Model Y ile ciddi bir rekabet içinde olması bekleniyor. Zira Nissan CEO’su Makoto Uchida, geçtiğimiz haftalarda yapılan bir röportajda Nissan’ın elektrikli otomobil piyasasında yerini almak için kararlı adımlar atacağını belirtmiş, açıktan olmasa da Tesla'ya rakip olma yolunda adımlar atacağının sinyallerini vermişti.

Dilerseniz şimdi de Tesla Model Y'yi hedef alan Ariya'nın özelliklerinden bahsedelim.

Tesla’nın Autopilot ile benzer bir görevi üstlenen ProPilot ASSIST 2.0 sürüş asistanına sahip olan Nissan’ın elektrikli SUV modeli Ariya, eller serbest modunda bir süre yolculuk yapma imkanı sunuyor.

Nissan'ın yüzde 100 elektrikli SUV modeli olan Ariya, Dört farklı motor seçeneği ile piyasaya sürülecek. Modelin en üst sürümünün menzili 485 Km'ye ulaşabiliyorken, en düşük güce sahip modelinde ise bu değer 360 km olarak belirlenmiş.

Öncelikle Japonya'da satışa sunulacak tamamen elektrikli SUV, 90 ve 65 kWh'lık batarya seçenekleri ile karşımıza çıkıyor. 90 kWh olan yaklaşık 485 kilometre menzil sunarken, küçük olan 65 kWh'lık batarya da bu rakam 360 kilometreye kadar düşüyor.

Bunun yanında aracın giriş versiyonunda önden çekiş ve 218 bg güç üretebilen tek bir elektrikli motor bulunuyor. Lakin çift motorlu AWD versiyona geçiş yaparsanız bu güç seçeneği 394 bg ve 600 Nm torka kadar yükselebiliyor.

Ayrıca arkadan itişli versiyonun 0’dan 100 km/s hıza ulaşma zamanı 7.5 saniye sürerken, çift motorlu versiyonda ise 5.1 saniyede 100 km/s hıza ulaşabilmek mümkün.

Versiyonuna göre 1.8 ton ile 2.3 ton arasında ağırlıklara sahip olan Nissan Ariya’nın bagaj hacmi ise 415 litre ile 468 litre arasında değişiklik gösteriyor.

Nissan'ın yeni nesil elektrikli SUV’u 2021’in ortalarında satışa sunulacak. Nissan Ariya’nın giriş seviye versiyonunun başlangıç fiyatı ise 40 bin dolar olarak açıklandı.

Satışa sunulduktan kısa zaman sonra ABD ve Avrupa pazarına çıkacak olan Nissan Ariya elektrikli SUV modelinin ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz resmiyet kazanmış değil.

Popüler Haberler