Türkiye'de satışa sunulan hibrit otomobiller ve fiyatları! (Tam liste)

Türkiye'de satışı yapılan tüm hibrit otomobil modellerini sizler için bir araya getirdik. Fiyatlar ise ateş pahası!

Teknolojinin hızla gelişmesi sonucu, her alanda olduğu gibi otomotiv dünyasında da yenilikçi gelişimleri tetiklemeye devam ediyor. Tercihler hızla hibrit ve elektrikli modellere doğru kayıyor.  Son yılların popüler teknolojisi hibrit araçlar, ülkemizdeki yüksek vergi ve fiyatlara rağmen satılmaya devam ediyor.

Hibrit otomobiller hakkında bilgi sahibi olmayanlar için biraz bilgi vermek istiyorum. Kullanıcılar açısından hibrit araçlardaki en önemli özellik benzin sarfiyatını azaltmak diyebiliriz. Bu nasıl olur derseniz, örneğin sıkışık trafikte, düşük hızlarda araç benzin motoru yerine elektrik motorunu kullanmakta ve bu sayede kısmen 0 emisyon salınımı sağlamaktadır. Elektrik motorunun çalışması için gerekli enerji, benzin motoru çalıştırıldığı zamanlarda ya da frenleme sırasında akülere şarj edilmektedir. Bu sayede hibrit araçların elektriğe bağlanarak şarj edilmesi gibi bir gereksinim yoktur. Elektrikli araçlar ile arasındaki fark da budur.

2020 Ocak-Ekim ayları arasında ise 314 adet elektrikli ve 15.151 adet hibrit otomobil satışı gerçekleşti. Bu satış rakamları 2019 yılının aynı dönemine göre ikiye katlanmış olduğunu ayrıca belirtelim. Zira 2019 yılı aynı döneminde 153 adet elektrikli ve 8711 adet hibrit otomobil satışı gerçekleşmişti.

Muhtemelen şu an, Türkiye satışı yapılan hibrit modeller hangileri? Ülkemizde satılan hibrit otomobillerın fiyatları ne? Hangi markalar elektrikli modellerini Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor? gibi sorular aklınızdan geçiyor olmalı. Cevabı bizde...

Üreticiler de elektrik destekli modellerinin sayısını hızla artırmaya devam ededursun. Biz de Türkiye'de satışı yapılan tüm hibrit otomobil modellerini sizler için bir araya getirdik.

İşte Türkiye'nin hibrit modelleri ve satış fiyatları;

Popüler Haberler