Volkswagen ID.4'ün fotoğrafları basına sızdırıldı!

Alman üretici Volkswagen'in elektrikli SUV modeli ID.4, tanıtım öncesi basına sızdırıldı.

Dün akşam sizlere 2020 Volkswagen Arteon SW modeline ait görsellerin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yaptığı tescil başvurusunda basına sızdırıldığını bildirmiştik. Benzer şekilde Volkswagen'in geçen sene sonundan beridir Opel Grandland X ve KIA giydirmeleriyle test ettiği elektrikli SUV modeli ID.4'ün fotoğrafları da basına sızdırıldı. Çin’de otomobil üreticilerinin gelecek modellerinin çizimlerini ve sansürsüz fotoğraflarını bakanlığa sunmaları yaygın bir uygulama.

Elektrikli VW ID.4’ün yeni görünümü yine Çin’den sızdırıldı. Görüntülerin kaynağının ise, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) olarak tahmin ediliyor. (Dipnot olarak belirtelim; Gri renkli otomobil ID.4 X, beyaz renkli otomobil ise ID.4 Crozz'dur.)

Fotoğraflarda Volkswagen Crozz ve Volkswagen X adında iki farklı model görünüyor. Ancak bu iki modelin birbirinden çok farklı olduğu pek söylenemez.

Volkswagen ID.4'ün teknik özelliklerinden bahsedecek olursak; 2.765 mm dingil mesafesi ve 1.852 mm olan genişlik değerleri ile tasarım olarak ID.4 X ile aynı olduğunu belirtelim. Ancak yine de iki versiyon arasındaki farklılıklar uzunluk ve yükselik olarak ortaya çıkıyor. ID.4 X, 4.612 mm uzunluk ve 1.640 mm yüksekliğe sahip. ID.4 Crozz ise 4.592 mm uzunluk ve 1.629 mm yükseklik değerlerine sahip. Aynı platformu paylaşan iki model, ID3 modellerinde yer alan 204 HP’lik güce sahip elektrikli motor sunuyor.

Pil seçeneklerinin ise ID.3 ile benzer olacağı tahmin ediliyor. En büyük pilli versiyon ise NEDC'ye göre yaklaşık 500 km menzil değerine sahip olabilir. VW ID.4 X ve ID.4 Crozz'un 2020 yılı içinde Çin bayilerine ulaşacağı ve satışına başlanacağı tahmin ediliyor. Elbette Avrupa'da ve Amerika'da satılacak ID.4'lerin Çin versiyonundan farklı olma ihtimali de yok değil. Dilerseniz şimdi de bu iki modelin görsellerine göz atalım.

İşte Volkswagen ID.4'ün basına sızdırılan fotoğrafları;

Popüler Haberler