Volkswagen yine vazgeçti! Bizimle dalga mı geçiyorsunuz!

Geçtiğimiz günlerde gündemimizde olan Volkswagen Türkiye yatırımı hakkındaki yeni gelişmeler maalesef iyi değil. İşte detaylar.

Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız Manisa'da kurulması planlanan Volkswagen fabrikasına dair yeni haberler maalesef fabrikanın kurulmayacağı yönünde. Volkswagen CEO'su Herbert Diess, iki gün önce otomobil odaklı Alman web sitesi Automobilwoche’ye yaptığı açıklamalarda, Türkiye’de yeni bir üretim tesisi kurmaktan vazgeçtiklerini belirtti.

Geçen hafta Resmi Gazete'de yayınlanan Manisa İli, Yunusemre İlçesi, Karaali ve Gürle Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların, Manisa Organize Sanayi Bölgesi alanının ilave yatırımlara imkân sağlamak üzere genişletilmesi amacıyla acele kamulaştırılması kararının üzerine, Manisa'da kurulması planlanan Volkswagen üretim tesisi için heyecanlanıp ümitlenmiştik. Fakat şirketin CEO'su tarafından yapılan son açıklamalar bu tahminlerimizi yanlışlıyor.

CEO Herbet Diess, açıklamalarında COVID-19 salgını nedeniyle taleplerin azaldığını belirtti ve ellerindeki üretim kapasitesinin mevcut talebi karşılamaya yeterli olduğunu ifade etti. Bu nedenle Volkswagen, Türkiye'de yeni bir fabrika kurmak yerine Slovakya'da bulunan mevcut tesisini büyütmeye karar verdiğini açıkladı.

Aynı zamanda Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in Slovakya tesisinde zaten ürettiği VW Touareg, Audi Q7, Audi Q8 ve Porsche Cayenne modellerinin yanına, Türkiye'de üretmeyi planladığı Passat ve premium model Škoda Superb'in üretimini Slovakya, Bratislava'daki fabrikasına taşıyacağı bildirildi. Bu kararın otomobil üreticisinin Türkiye'deki satışlarını nasıl etkileyebileceğine gelince, Diess kesinlikle bir etkisi olacağını belirtti. Alınan son bilgiler, yatırımın 1 milyar Euro kadar yüksek olabileceğini iddia ediyor.

2020 Audi A3 yeni fiyatları cep yakmaya devam ediyor! - Kasım
2020 BMW 2 Serisi zamlı fiyat listesi oldukça üzdü! - Kasım
Amazon'dan şok suçlama, buna delil karartma derler
Sonraki Haber