Xiaomi elektrikli otomobili hazır! Bak işine Tesla!

Xiaomi, ilk elektrikli otomobili için yapmış olduğu hazırlıkları tamamlamak üzere. Zira Xiaomi CEO’su, projenin tüm hatlarıyla hazır olduğunu duyurdu. İşte detaylar!

Xiaomi'nin sürücüsüz elektrikli araçlar üreterek piyasadaki etkisini genişletmek istediğini ve hatta yaklaşık iki ay önce sürücüsüz sürüş için Pilot Teknolojisini tanıttığını muhtemelen şimdiye kadar duymuşsunuzdur. Şirketin CEO'su Lei Jun, Tesla'nın yaklaşık 10 yıl önce pazara giriş yaparak günümüzde liderliği elinde bulundurmasına rağmen Çinli teknoloji devinin elektrikli araç yarışına tüm hatlarıyla hazır olduğunu düşünüyor.

CEO oldukça hırslı görünüyor ve hatta kitabında elektrikli araç pazarının şirketin tek seçeneği ve ilerleme yolu olduğunu söylüyor. Bu kararlığı destekleyen veriler de mevcut: Son çeyreğin mali raporuna göre, Ar-Ge ekibi şu anda 1.000'den fazla çalışandan oluşuyor. Ayrıca, elektrikli araç çalışmaları şirkete yaklaşık 88,3 milyon dolara mal oldu.

Xiaomi elektrikli otomobili hazır! Bak işine Tesla!

Xiaomi'nin ilk otomobilinin 2024 yılının ilk yarısında seri üretime geçmesi ve muhtemelen şirketin kendi fabrikalarında üretilmesi bekleniyor. Hatta bazı raporların incelenmesiyle ortaya atılan iddialara göre Xiaomi, mühendislik prototipi üzerinde çalışmayı çoktan bitirdi ve yazılım entegrasyonu aşamasına geçti.

Konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler Xiaomi tarafından üretilecek olan ilk otomobilin 300.000 CNY (43.000 $) civarında fiyatlandırılan, LiDAR sistemiyle donatılmış bir sedan olacağına inanırken; bir başka kesim ise ürünün lansmanda 200.000 CNY (29.000 $) ile 300.000 CNY (43.000 $) arasında değişen birkaç modelden oluşacağı fikrini taşıyor.

İşte Türkiye’de satılan en ucuz elektrikli arabalar... Sadece 219 bin TL
Sıfır otomobil sadece 75 bin TL! Çok kısa süre için geçerli...
Skoda Kamiq fiyatları dipte! Bundan ucuzu Tofaş!
Sonraki Haber