Xiaomi'den otomobil pazarını ele geçirecek hamle

Xiaomi akıllı araç pazarına bir alt markasıyla giriş yapacak. Hava temizle cihazı ve klima gibi ürünler üreten SmartMi şimdi otomobil sektörüne giriyor.

Xiaomi'nin kaynaklarını akıllı araba projesine adadığını zaten biliyoruz. Ancak yeni bir rapor, şirketin yan kuruluşlarından birinin daha otomobil pazarına girmeyi hedeflediğini ortaya koydu. Görünüşe göre Çinli teknoloji devi Air Purifier üreticisi SmartMi kendi akıllı arabalarını üretmeyi planlıyor.

Özellikle SmartMi, Çin'de Zhimi Teknolojisi olarak da biliniyor. Marka bir dizi akıllı ev ürünü/cihazı üretmesiyle tanınıyor. Şimdi, marka uzmanlığını tüketici elektroniği ürünleri dışında bir şeyle deneyecek ve otomobil endüstrisine giriş yapacak.

Xiaomi'den otomobil pazarını ele geçirecek hamle

Habere göre, konuya yakın kaynaklar ilk modelin bir SUV otomobil olacağını ortata koydu. Bu kaynaklar ayrıca, yeni projesinin otomobil birimi olan Xiaomi Motors'tan tamamen bağımsız olacağını da ekledi. Ayrıca, yeni otomobil projesinin yönetimi de ana şirketten ayrı olacak gibi görünüyor, ancak teknoloji devinden bir tür destek gelirse şaşırtıcı olmaz. Şu an itibariyle, markanın en iyi hava temizleyicileri ve klimalar üretmesiyle tanındığı düşünüldüğünde planları oldukça uzak görünüyor. Ancak şirket bu girişiminde fazlasıyla ciddi. SmartMİ'nin, büyük olasılıkla bilinen bir otomobil markasıyla ortak olması gerekecekti, çünkü otomobil pazarı, seri üretim için gereken sorunlardan ve büyük yatırımlardan bahsetmeden bile başarılı bir şekilde girmek için oldukça zor bir segment. Ne yazık ki, şu anda bu haberle ilgili herhangi bir resmi açıklama yok ancak şirket yakında planlarını duyuracaktır.

Otomobil bulamıyorum diyenlere Suzuki'den çözüm!
Yeni Honda Civic fiyatları ile cep yakıyor
Amazon'dan şok suçlama, buna delil karartma derler
Sonraki Haber