Yeni Toyota Yaris Türkiye’de! İşte fiyatları!

Şehirlerin ideal otomobili Yaris, tamamen yenilenen 4’üncü nesli ile Türkiye yollarına çıkıyor!

Toyota'nın küçük sınıftaki otomobili olan Yaris, 1.5 litre hibrit ve 1.5 litre benzinli motor seçenekleri ile Türkiye pazarında satışa sunuldu. Toyota’nın B segmentindeki başarılı temsilcisi Yaris'in tamamen yenilenen tasarımı adeta göz kamaştırıyor.

Şirket tarafından açıklamaya göre, pratik kullanımı, eğlenceli sürüşü ve sportif tarzıyla segmentine dinamizm getirecek yeni Yaris benzinli 209 bin 100 liradan, Yaris Hybrid ise 299 bin 200 liradan başlayan fiyatlarla showroomlardaki yerini aldı.

Sadece elektrik motoruyla yapılan sürüşlerde 130 km/s hıza çıkabilen Yaris, elektrikli motorunu şehir içi yollarda daha fazla kullanabiliyor. 1.5 litrelik benzinli motorlu ve elektrik motorlu hibrit model ise 2.8 lt / 100 km’lik yakıt tüketimi ile dikkatleri hemen üzerine çekiyor.

Yaris, hibrit motorun yanı sıra 1.5 litrelik Dynamic Force benzinli motoruyla da tercih edilebilecek. 125 hp güç ve 153 Nm tork üreten 3 silindirli motor, 6 ileri manuel şanzıman veya W-CVT şanzıman ile tercih edilebilecek. Toyota Yaris'in sahip olduğu 1.5 Hybrid Dynamic Force sistemi, daha fazla güç, şehir içinde toplam sürüşe göre daha fazla elektrikli sürüşü ve bir önceki modele göre yüzde 20 daha az yakıt tüketimi sağlıyor.

Yaris yeni platformu sayesinde yüzde 37 daha sert bir şasiye ve 12 mm daha düşük ağırlık merkezine sahip. Aracın uzunluğu 4 metreden daha kısa olmasına karşın, dingil mesafesinin 50 mm artmasıyla daha fazla yaşam alanı elde edildi. Bununla birlikte Yeni Yaris 700 mm derinlik ve 286 litre bagaj hacmine sahip.

Ayrıca Yeni Yaris'te bulunan Apple CarPlay ve Android Auto akıllı telefon bağlantı sistemlerine sahip 8 inç Toyota Touch multimedya ekranı tüm modellerde standart olarak sunuluyor.

GA-B platformuyla birlikte yüksekliği 40 mm azaltıldı, genişliği 50 mm ve iz açıklığı 57 mm artırılan Yaris daha sportif profile ulaştı. Genel uzunluğu 5 mm azaltılan boyutlarıyla birlikte Yaris, sınıfının lideri dönüş çapına sahip oldu.

Her zaman harekete hazır gibi görünen atletik duruşuyla birlikte dikkat çeken bir tarz ortaya koyan dış tasarımından bahsedecek olursak; Yeni Yaris'in ön tarafında, büyük ön ızgara ve ortada büyük Toyota logosu dikkat çekiyor.

A sütununun arkaya doğru alınmasıyla birlikte kaput uzunluğu artırıldı ve araca daha dinamik bir görünüm kazandırıldı. LED teknolojisine sahip yeni farlar ise, sinyallerle birlikte çalışan gündüz farlarını içeriyor. Ön tekerleklere doğru uzanan farlar, aracın güçlü tasarımını da destekliyor.

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan Yeni Toyota Yaris'in görsellerine ve listemizin sonunda yer alan fiyat listesine hep birlikte göz atalım.

Popüler Haberler