Hala Planetside 2 oynamadınız mı?

Dünyanın en kalabalık FPS oyunu Planetside 2 ye hoş geldiniz!

2012 nin son çeyreğinde çıkmasına rağmen Planetside2 çok büyük bir başarıyla geldi. Oyun yüksek teknoloji üzerine kurulu standart bir fps oyununa benziyor. Evet, peki "bu oyunu bu kadar başarılı kılan ne o zaman?" diye soracak olursanız açıklayayım: BÜYÜK! 


"-Ne büyük?"
Oyuncu sayısı inanılmaz derecede büyük. 1 haritada 2000 e kadar oyuncu oynayabiliyor. Her sunucuda 3 harita var ve bu haritalara oyuncular ayrı mekanlara geçiyormuş gibi hızlı bir şekilde transfer olup, oradaki çatışmaya katılıp, isterlerse tekrar başka bir haritaya da geçiş yapabiliyorlar. 3 harita demekte bu sayıyı tek sunucuda 6000 oyuncu desteğine çıkarır. Bir FPS oyunu için aşırı yüksek bir rakam ve gerçekten sizi savaşın içinde hissettirebiliyor. 



Bir diğer büyüklük ise harita. Dediğim gibi 1 serverda 3 harita bulunuyor ve 1 haritanın büyüklüğü oyundaki en hızlı uçakla vurulmadan haritaya çapraz bir uçuş yapsanız tahmini olarak 2 buçuk dakika sürüyor. Daha açıklayıcı olalım, İstanbul'un Avrupa yakasına yakın bir yüzölçümü hemen hemen(kişisel tahminlerim, kendiniz görmelisiniz).Ayrıca zaman kavramı gece ve gündüz üzerine kurulu olduğundan kendinizi büyük bir gece savaşının içerisinde de bulmanız mümkün.


Bu  büyüklüklerin yanında küçük gibi görünen şey ise 3 ırk olması. Terran, VanU ve New Conglomerate. Her ırkın tamamen kendine özel ayrı ayrı silahları, zırhlıları ve uçakları bulunuyor. Ancak hepsinin amacı aynı: Haritayı domine etmek. 


Sunucuların MMORPG oyunlarındaki serverlar gibi 24 saat açık olduğunu da belirtmek isterim. Bu da savaşa kesintisiz olarak yeni asker girişi denebilir. Örneğin ben ve arkadaşlarım VanU ırkı ile haritayı neredeyse domine etmek üzereyken(Tüm haritayı aldığınızda bir dahaki sefere kadar ekstra puanlar alırsınız.) Profesyonel bir Terran ekibi, oyunun dışından ve diğer haritalardan arkadaşlarıyla irtibata geçerek en iyi Terran oyuncularını çağırıyor. Sonuç olarak Terran ufak bir yerden tekrar yayılarak bütün haritayı domine ediyor ve hezimetin ne demek olduğunu net bir şekilde bizlere açıklıyor.


Aynı diğer oyunlardaki gibi Planetside2'de de farklı asker sınıfları var. Bunları Infiltrator, Light Assault, Combat Medic, Engineer, Heavy Assault diye sıralayabiliriz. Bir de "MAX" adında cephaneliklerden alabildiğimiz, yüksek ateş gücüne sahip bir sınıfımız var. Çok farklı özellikleri olan bu sınıflarda hızlı hareket, görünmezlik, elektromanyetik zırhlar gibi farklı farklı özellikler bulunuyor. Oyun sırasında sınıflar arasında geçiş yapabiliyorsunuz(Battlefield oynayan arkadaşlar tecrübelidir.)

Silah geliştirmeleri şu ana kadar hiçbir FPS oyununda göremeyeceğiniz kadar çeşitli. Hemen hemen var olan her teçhizat üzerinde geliştirmeler yapabiliyorsunuz. Geliştirmek için gerekli puanlara da daha çok oyun içinde aktif olduğunuz ve etkili noktalarda görev aldığınız zaman ulaşabiliyorsunuz. 

Oyun içi görüntüler:


Oyuncular oyun içerisinde her noktada mikrofonlarını kullanarak ister etrafındaki oyunculara, ister ekibine, isterse de tüm takıma seslerini duyurabiliyor ve komut verip alabiliyorlar. Buda takım oyununu mükemmel bir seviyeye getiriyor. Merak etmeyin, oyunda yeterince Türk oyuncu da bulunmakta.


Son olarak çoğu oyuncunun nefret ettiği özelliklerden biri olan "FriendlyFire" yani dost ateşi özelliği açık. Yani ateş ederken dikkatli olmalısınız. Kendi takım arkadaşlarınızı sık olarak vurmaya devam ederseniz ceza alıyorsunuz.

Farklı bir FPS deneyimi yaşamak isteyen arkadaşların türkçe menü desteği olan bu oyunu denemeleri gerektiği kanaatindeyim. Bu kadar iyi grafikler, büyük haritalar ve yüksek oyuncu sayısının getirdiği bir yük yok mu? Malesef bu soruya cevabım evet. Oyun daha yeni olduğu için ileride güncellemelerle ne kadar düzeltilir emin değilim(Ancak Battlefield3 tecrübesi dolayısıyla umutluyum) ama gerçekten güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız olacak.


"-Büyük oyun, büyük haritalar, çeşitlilik... tamam. Peki ya ücret?"Ücret yok :)  Buradan kayıt olun, indirin ve oynayın. İyi eğlenceler dilerim.






Günün iPhone oyunu: Bisiklet yarışı
Günün Android Oyunu: Q-Oyun
Facebook Threads için kesenin ağzını açtı, paylaşım yapın binlerce dolar bonus alın
Sonraki Haber