Oyun sektörünün Türk yıldızları!

Dünya'da harikalar yaratan, milyonlarca kez indirilen ve oynanan Türk oyunlarını sizler için derledik. İşte milyonların takip ettiği Türk Oyun Sektörü!

Türk yapımı mobil oyunların Türkiye’de fazlasıyla ilgi görmesiyle beraber yurt dışında da yok sattığını biliyor muydunuz? Örneğin, tamamen Türk menşeili stüdyonun üretimi olan Kafa Topu, geçtiğimiz yıl İngiliz oyun geliştiricisi Miniclip’e tam 100 milyon dolar karşılığında satılmıştı.

Türkiye’de mobil oyun pazarı 450 milyon doları gördü.

Pazarın genelinde, 450 milyon dolarla mobil oyunlar, 230 milyon dolarla bilgisayar ve 200 milyon dolarla konsol oyun pazarı olarak gerçekleştiği tahmin ediliyor. 83 milyonu aşkın nüfusu bulunan ülkemizde; 35 milyon mobil oyuncu, 22 milyon bilgisayar oyuncusu, 17 milyon konsol oyuncusu bulunuyor. Oyuncular cinsiyetlerine göre yüzde 55 erkek, yüzde 45 kadın oyun dünyasında yer alıyor.

Türk oyun sektörü son yıllarda adını küresel pazarda duyurmaya ve hatta rekor denebilecek başarılara imza atmaya başladı. Peak Games ve Rollic Games’in ABD’li oyun şirketi Zynga tarafından 1,8 milyar dolar ve 168 milyon dolar ile satın alındı.

Kemerlerinizi bağladıysanız, yerli mobil oyunlar listemizdeki oyunların detaylarına geçiyoruz!

Popüler Haberler