Playstation 4 İçin PS2 Desteği Resmen Onaylandı

Microsoft'un Xbox One için Xbox 360 geriye uyumluluğuyla ilgili açıklamasından sonra gözler bir anda Sony cephesine çevirilmişti

Microsoft'un Xbox One için Xbox 360 geriye uyumluluğuyla ilgili açıklamasından sonra gözler bir anda Sony cephesine çevirilmişti. Playstation 4 tutkunları yeni nesil konsollarında Playstation 3 oyunlarıyla ilgili destek haberi beklerken, Sony'den çok daha şaşırtıcı ve belki de sevindiri bir haber geldi. Sony Playstation 4, Playstation 2 oyunlarını emülatör ile çalıştırabilecek.

Playstation 4 İçin PS2 Desteği Resmen Onaylandı

Aslında bu duyuru önceden planlanmış bir biçimde gerçekleşmedi. Eurogamer'a gönderilen Special Edition Star Wars Battlefront oyunundan çıkan kod ile yayıncılar, Super Star Wars, Star Wars: Jedi Starfighter, Star Wars: Racer Revenge ve Star Wars: Bounty Hunter oyunlarını indirdiler ve bütün sürpriz bundan sonra ortaya çıktı. Playstation 2 logosu ekranda bir anda belirdi ve oyunlar açıldı.

Bu sırada Memory Card için de sanal alan oluşturan sistem Dual Shock 4 kontrolcüsünde yer alan dokunmatik yüzeyin sağ ve sol alanlarını Start ve Select tuşları olarak atadı.

Digital Foundry tarafından tespit edilen bir diğer nokta da emülatörün oyunların çözünürlüğüne upscale etmeseydi. 512 x 448 ve 640 x 448 olan çözünürlükler 1292 x 896 olarak karşılarına çıktı. 

Bu olay bir anda oyun gündemine bomba gibi düştü ve haliyle Sony ekibi Playstation 4 üzerinde Playstation 2 oyunlarının oynanabilmesi için çalışmalar yaptığını resmi olarak açıkladı.

Şu ana kadar Playstation 2 için çıkmış olan 1850 adet oyun olduğunu düşünecek olursak ve aralarında oyuncuların kalbinde önemli yere sahip yapımların da yer alması bu gelişmenin en heyecan vericis noktası olarak nitelendirilebilir.

 

Fallout 4’ün Hayatını Mahvettiği İnsanlar
Call of Duty Black Ops 3 Double XP Günleri Başladı
Nissan Juke fiyatları dibi gördü! Duster fiyatına Juke fırsatı!
Sonraki Haber