Yeni bir Civilization oyunu geliyor

Serideki en son oyunun üzerinden altı yıldan fazla bir süre geçtikten sonra Firaxis nihayet yeni bir Civilization oyunu üzerinde çalıştığını doğruladı.

Stüdyo, yeni oyun hakkında henüz pek fazla ayrıntı paylaşmadı ancak Ed Beach'in projenin kreatif direktörü olduğunu söyledi. Beach, en son Civilization VI'nın baş tasarımcısı olmak da dahil olmak üzere, franchise üzerinde 15 yıldan fazla deneyime sahip bir kişi.

Firaxis'in ana şirketi Take-Two Interactive bu hafta stüdyoda birkaç kadro değişikliğini duyuran bir basın bülteninde yeni haberleri paylaştı. Stüdyo başkanı Steve Martin, 2006 yılında Firaxis'in kurucu ortağı Jeff Briggs'ten devraldığı şirketin başkanı olarak yaklaşık 17 yıl hizmet verdikten sonra Firaxis'ten ayrılıyor. günlük işleri daha önce stüdyonun baş işletme sorumlusu olan Heather Hazen devralacak.

Hazen, "Firaxis'in efsanevi Civilization serisinin bir sonraki yinelemesinde geliştirilmekte olduğunun duyurulmasıyla başlayarak, stüdyonun mirasını sürdürme fırsatına sahip olduğum için çok heyecanlıyım" dedi.

Yeni bir Civilization oyunu geliyor

"Sektörümüzdeki en iyi geliştiricilerden bazılarıyla çalıştığım için şanslıyım ve Civilization serisini dünya çapındaki milyonlarca oyuncumuz için heyecan verici yeni zirvelere taşıma planlarımız var."

Cuma günü Firaxis, Jake Solomon'ın ayrıldığını da duyurdu. XCOM serisi ve Marvel's Midnight Suns'taki çalışmaları sayesinde stüdyonun en tanınmış çalışanlarından biri olan tasarımcı, 23 yıl sonra yeni fırsatların peşinden gitmek için şirketten ayrılıyor. Solomon, Twitter'da "Taktik tabanlı oyunlar tasarlamayı seviyordum, ancak diğer, daha akıllı insanların bu alanı ileriye taşıma zamanı geldi" dedi.

Civilization 7’den oyunseverleri heyecanlandıran bilgiler gelmeye devam ediyor
Steam Deck kullanıcıları bu haber sonrası havalara uçacak
Apple sonunda anlaşma sağladı, iPhone sahipleri bomba gibi bir özelliğe kavuşuyor
Sonraki Haber