Facebook ve Instagram’ın son çalışmaları takdir topladı

Sosyal medya denildiğinde akla gelen ilk isim olan Meta, popüler platformları Facebook ve Instagram’da gençlere yönelik önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Sosyal medya artık günümüzün tartışmasız bir gerçeği, Facebook’tan tutun da Snapchat’e kadar onlarca popüler sosyal medya platformu olduğunu söyleyebiliriz. Ancak açıklanan son verilere göre, listenin zirvesinde yaklaşık 3 milyar kullanıcısıyla Facebook ile 2 milyar civarı kullanıcısı bulunan Instagram yer alıyor. Tabi hal böyle olunca da, sektör en çok bu ikilinin adımlarını merak ediyor.

Bugüne kadar gençlere yönelik gizlilik ayarlarıyla eleştiri oklarının hedefi olan Meta, geçtiğimiz yıldan itibaren bu konuda köklü değişiklikler yapmaya başlamıştı. Bu yılda da söz konusu amaca yönelik çalışmalarına devam eden şirket, hem Facebook hem de Instagram kullanıcıları için bir dizi yeni düzenleme getiriyor.

Facebook ve Instagram’ın son çalışmaları takdir topladı

Şu an için üzerinde çalışılan güncellemeye göre, bundan sonra 16 yaşından küçük kullanıcıların hesapları birçok açıdan varsayılan olarak kısıtlanmış şekilde açılacak. Tanıyor olabileceği kişilerden tutun da sayfa önerilerine kadar, mesajlaşma seçeneklerinden tutun da hikaye paylaşımlarına kadar birçok özelliğin varsayılan olarak sınırlı şekilde açılacağı bu tip hesaplarda amaç, 16 yaşından küçük kullanıcıları art niyetli yetişkinlerden korumak olacak.

Açıklamanın ilginç yanı ise, devam eden süreçte gerçekleştirilecek çalışmalar sonrası, bu önlemler yalnızca yeni açılan hesaplar için değil, mevcut hesaplar için de uygulanacak. Bakalım bugüne kadar çocukların mahremiyetini korumadığına yönelik yoğun eleştirilen alan Meta, bu hamlesinden sonra sektörden nasıl bir geri bildirimle karşılaşacak.

Elon Musk uslanmadı! Daha fazlası yolcu!
Zuckerberg açıkladı; WhatsApp paralı oluyor! İşte fiyatı!
Huawei Android'e meydan okudu, küresel pazara geliyoruz şimdi siz düşünün
Sonraki Haber