Samsung Galaxy S5 için olağanüstü özel ROM'lar

Samsung Galaxy S5 için en özel ROM'ların listesi.

Android işletim sistemi açık kaynak kodlu bir platform ve bu işletim sistemi üzerinde geliştiriciler birkaç yöntem ile sistem dosyalarına ulaşıp değişiklikler yapabiliyorlar. Android işletim sisteminde neredeyse her şey değiştirilebilir.  Bir özelliğin görüntüsünden, olmayan bir özelliğin kazandırılmasına kadar olan bu tüm değişikliklerin bir dosyada toplanmasına ise Rom deniyor.

Google ham Android dosyasını kendi sitesinde ücretsiz olarak herkese sunuyor ve geliştiriciler de bu dosyayı alıp belirli telefon/tablet modellerine optimize ediyorlar. Böylelikle performansından arayüz görsellerine kadar her şeyi değiştirebiliyorlar.

Samsung’un 2014 model amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S5 de Android işletim sistemine sahip ve aynı şekilde özelleştirilebiliyor. Cihaz 11 Nisan’da satışa sunuldu ve mevcut özellikleri son çıkan modellerle karşılaştırıldığında biraz geri kalıyor. Ancak özel ROM’lar ile Galaxy S5’inizde farklılık yapabilirsiniz.

Galaxy S5 geliştiriciler için geniş bir geliştirici tabanına sahip.  Sizlere bu haberimizde Galaxy S5 için geliştirilmiş en iyi ve ilgi çekici ROM’ların listesini sunacağız.

Sonraki sayfalarda bu ROM’ları inceleyebilirsiniz.

CyanogenMod 11

Kimse basitçe iyi özel ROM ile bir liste yapamaz ancak CyanogenMod (kısaca CM) buna dahil değildir. Galaxy S5 için Android 4.4.4 KitKat dayalı son sürümü CM11, Android stok sürümüne oldukça benzer bir kullanıcı deneyimi getiriyor. En zengin özellikli ROM CyanogenMod farklı temalar, profiller, TouchWiz üzerinde bulunan birçok özellikleri destekliyor.

Buraya tıklayarak CyanogenMod 11 indirebilirsiniz.

Aşağıda ve sonraki sayfalarda ekran görüntülerni inceleyebilirsiniz.




Carbon ROM

CM11’e göre Carbon ROM, daha şık özelliklerle birlikte geliyor. Bu ROM Carbon Fibers özelliği ile düzgünce kategoriler halinde sıralanır çeşitli özellikleri ile birlikte geliyor. Bunlar arasında bir Moto X-benzeri Aktif Ekran, Halo, Pasta kontrolleri, özelleştirilebilir durum çubuğu simgeleri, temalar, genişletilmiş güç menüsü, özel geçiş ile opsiyonel navigasyon çubuğu, genişletilmiş masaüstü, gelişmiş gizlilik ayarları ve diğerleri bulunuyor.

Buraya tıklayarak Carbon ROM indirebilirsiniz.

Aşağıda ve sonraki sayfalarda ekran görüntülerni inceleyebilirsiniz.






 

PAC-man ROM

PAC-man ROM daha popüler olan üç özel ROM'lardan, Paranoid Android, AOKP ve CyanogenMod karışımı bir yazılım. Bu nedenle, Kitkat ile birlikte bu karışımın getirdiği özelliklerin çoğunu içeriyor. Yazılımın daha önemli özelliklerinden bazıları Gesture Anywhere AppBar, Pil Bar, CM Temalar, Windows, Halo, OmniSwitch, PAC, Pasta kontrolleri ve Slim Pie.

Buraya tıklayarak Pac-man ROM indirebilirsiniz.

Aşağıda ve sonraki sayfalarda ekran görüntülerni inceleyebilirsiniz.




 

Slim ROM

Dürüst olmak gerekirse özel ROM’lar bazı gereksiz özelliklerle birlikte geliyor. Bu ROM adında da olduğu gibi diğerlerinden farklı olarak ilk sırada hız ihtiyacını gideren hafif bir yazılım sunuyor. Ancak buna rağmen Slim ROM kullanışlı özelliklerden ödün vermiyor. Tam aksine, özel kısayollar, sistem çapında klavye kontrollerinin yanı sıra, TrueView ve Akıllı Çekim gibi bir takım kamera ve diğerleri özellikleri sunuyor.

 Buraya tıklayarak Slim ROM indirebilirsiniz

Aşağıda ve sonraki sayfalarda ekran görüntülerni inceleyebilirsiniz.









Alliance ROM

Bizlere oynamak için birbirinden farklı bir dizi “anında” özelliği (On The Fly Options) bir arada sunan telefon olarak lanse edilen Galaxy S5 için tasarlanan bu özel yazılım gerçekten özellikleri, seçenekleri ve işlevleri ile telefonu bir adım ileriye götürüyor. TouchWiz bazlı Alliance ROM’un odak noktası yedeğinde bulundurduğu özelleştirme seçeneklerinde bulunan 24 farklı temayla telefonu yeniden başlatmadan, aktif haldeyken temaları değiştirebilmektir.

Bunların dışında, Alliance ROM ‘da çift tıkla wake/sleep özelliği gibi özel menülerdeki kullanışlı geliştirmeler Galaxy S 5 veteranlarına göre sıra dışı olarak gelebilme ihtimali olsa da modifikasyonlar ve kullanışlı geliştirmeler telefona farklı bir tarz getiriyor. Bütün bu özellikleriyle bizim listemize eklememiz imkansız olurdu. Bu yüzden gelişmiş TouchWiz deneyimi için Alliance ROM yazılımını göz ardı etmeyin.

Daha fazla bilgi ve kurulum talimatları için buraya tıklayınız.

Aşağıda ve sonraki sayfalarda ekran görüntülerni inceleyebilirsiniz.






XtreStoLite ROM

XtreStoLite ROM yazılımının geliştiricisi bu ROM’un Galaxy S5 için şimdiye kadar üretilen en hafif TouchWiz tabanlı yazılım olduğunu iddia ediyor. Bellekteki birçok TouchWiz özelliği kaldırılmış ve sonuç olarak, bütün yazılım sadece 480Mb boyutuna küçültülmüş.

İlginçtir ki, geliştirici temel TouchWiz özelliklerinin hala güzelce ve şık olarak hala çalıştığını iddia ediyor.

Bazı temel uygulamalar da biraz kısıtlanmış olarak hala aktif. Orijinal Samsung Galeri, Kamera, Dialer, Mesajlar, Müzik, Alarm ve Hesap uygulamaları, eylem için hazır!

XtreStoLite ayrıca Samsung akıllı güç kullanıcısının yükleme işlemi sırasında dört farklı çekirdek arasından seçim yapmasını sağlıyor.

Buraya tıklayarak XtreStoLite indirebilir ve ROM hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Aşağıda ve sonraki sayfalarda ekran görüntülerni inceleyebilirsiniz.





İlaçlarınızı en iyi takip eden uygulama 'MedRem'
Android 5.0 Lollipop için Adobe Flash desteği nasıl sağlanır?
Huawei Android'e meydan okudu, küresel pazara geliyoruz şimdi siz düşünün
Sonraki Haber