Win8'li günleriniz nasıl geçiyor?

Windows 8 size de Google'ı aratmıyor mu?

Ne zaman tamamen Windows 8'e geçme kararı alsam beni neyin vazgeçireceğini biliyorum: Gmail, Drive, Maps ve Search. Belki alışkanlıklarımızdan kaynaklanıyor ancak iOS'tan bıktığımız kadar Google ürünlerinden bıkmıyoruz. Outlook.com geliştirilerek iyi bir mail alternatifi olabilir fakat SkyDrive'da Google Drive'ı karşılayacak kapasite bulunmuyor. Web servisleri olsun uygulamaları olsun Google'ın farklı bir yapısı mevcut. Windows 8 ya da iOS kullanırken Google ürünlerini de kullanıyoruz. Ancak Google-Android kullanırken bunların eksikliğini hissetmiyoruz.



Outlook & Skype vs Gmail & Google Talk

Gmail'le ilk ilişkimiz nasıl başladı, tabi ya Hotmail'in şimdilerde iyileşmeye başlayan mail sistemi sayesinde..Gmail hesabımı ilk gerçek adım ve soyadımla aldığım profesyonel hesabım olarak değerlendiriyorum. Aldığım günden bu yana Hotmail adresimden çok Gmail adresimi her türlü resmi işte rahatlıkla kullanabiliyorum. Hotmail nedense aynı güveni vermiyor.



Outlook.com'un da şimdi gelişmiş sistemiyle bu konudaki prestijini yok sayamayız. Her ne kadar ayarlara girdiğinizde başınız dönse de..Gmail bu konuda en iyi işi yapanlardan biri. Ayrıca bir kaç yıl öncesinde GTalk'ın mail adresiyle bir arada çalışabilmesi de Hotmail'de olmayan çekici özelliklerden bir tanesiydi.

Skype konusunda aynı eleştirilerde bulunamayacağım. Skype'ın görüntülü ve sesli konuşma özelliği Google Talk'a göre daha stabil ve daha kolay geliyor.



SkyDrive vs Google Drive

SkyDrive Microsoft'un oldukça stabil servislerin bir tanesi. Hatta ilk kullanımlarda verdiği 25 GB ücretsiz depolama alanıyla da göz dolduruyor. Google Drive da aynı özelliklere sahip. Ancak SkyDrive ile ilgili problem şu, SkyDrive'da bilgilerinizi diğer insanlarla paylaşamıyorsunuz. Ancak depolama sistemlerinde paylaşımlar olayın olduça büyük bir kısmını oluşturuyor. Karmakarışık bir sistemde, dakikalarca uğraşmayı kimse istemiyor. Aynı durum burada Google ve Microsoft arasındaki ilişkiye de geliyor. Microsoft aslında Google kadar sade düşünemiyor.




Bing Maps vs Google Maps

Haritalar denildiğinde bir iki adım önde bir süper kahraman var. Dürüst olmak gerekirse Google Maps'le hiç biri yarışamaz bile. Bing haritalar da oldukça iyi görünüyor, gerçekten öyle. Ancak Google Earth kadar çeşitli işlevleri bulunmuyor. Konum bulma ya da yönlendirme işlemleri Google Maps'te çok daha kolay ve hızlı hizmet sunuyor.






Bing Maps'te Google'ın sunduklarına bir çok alternatif bulunuyor fakat rakam olarak yerini tutabileceğini söylemek mümkün değil. Aynı durumu mobil alanda Apple maps de yaşadı zaten.

Bing Search vs Google Search

Aslında tam anlamıyla Bing Search kullamış biri sayılmam. Google'ın üstüne arama motoru tanıyacağımız günler olacak mı bilmiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim ki Bing Search hiç fena değil. Görsel aramalarda da karakteristik arama yapabildiğini görüyoruz.



Google her ne kadar bir çok alanda bir numara olsa da bazı şeylerde sadece zorunluluklar kalıyor elde. Neticede bilgisayarınızda Google merkezli kullanabileceğiniz bir işletim sistemi yok. En azından şimdilik bulunmuyor. Microsoft'la hayat şimdilik sadece yalnız hissettiriyor..

Google Chrome OS ile bu özellik ilk kez göründü
Windows uygulamaları Android'de çalışacak
Samsung'un amiral gemisi katili modeli için geri sayım başladı
Sonraki Haber