Windows 8 Tüketici Önizleme Sürümü 1 Milyon'u aştı!

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Windows 8 Tüketici Önizleme sürümü 1 Milyon indirmeye ulaştı.

Geçtiğimiz günlerde MWC 2012'de tanıtılan Windows 8 Consumer Preview sürümü kullanıcılarla buluştu. Microsoft resmi sitesinde indirme bağlantılarını paylaştı. Daha önceki haberimizde indirme bağlantılarını ve detaylarını sizler için



İndirme bağlantılarını verdiğimiz haberimizde; "Microsoft tüketici önizleme sürümü ile gelecek olan Beta sürümü arasında bir çok fark olacağı ve gelecek yenilikler hk. ara ara açıklamalarda bulunuyor. Siz değerli kullanıcılar aşağıda sizlere sunulan Windows 8 Consumer Preview 'in sadece bir önizleme sürümü olduğunu hatırlatır, büyük beklentilere girmemenizi, hata payının olacağını  tekrardan hatırlatmak isteriz." cümlelerini vurgulayıp indirip kullanacağınız Windows 8 Tüketici Önizleme hakkında ön bilgilendirme yapmıştık.



Tüketici önizleme sürümü iki farklı boyutta .iso dosyası olarak resmi sitede sunuldu. Dosya boyutları 2.5GB ve 3.3GB olacak şekilde, DVD'ye yazdırılabilir bir boyut olduğu gözlerden kaçmıyor. Daha önceki Windows 8 Developer Preview sürümünün boyutlarının bir DVD'yi aşması kullanıcılarda büyük sıkıntılara neden olmuştu. Bu sıkıntının aşıldığını görüyoruz.



Windows 8 Consumer Preview,'in
geçtiğine ulaştığımız rakam 3000 TB'den geliyor. Yukarıda bahsettiğimiz boyutlarda yani yayınlanan iso dosyalarına bakılarak hesaplamalara göre 1 milyon kez indirilme yaptığı gözleniyor.



Microsoft, çıkarmış olduğu Tüketici Önizleme sürümü yani Windows 8 Consumer Preview'e gösterilen büyük ilgiden çok  memnun. Zira sürüm ile birlikte yepyeni özellikleri de görmekteyiz, bunlar ARM desteği, Windows Phone entegrasyonu,Xbox Live ve son olarak, İnternet Explorer 10 karşımıza çıkıyor.


Windows 8 Consumer Preview indirme adresi ve değerlendirme!
AMD, Windows 8 için ilk sürücüyü yayınladı!
Türkiye'deki popüler bir model daha HyperOS güncellemesi aldı
Sonraki Haber