2016 yılında yaşanan bilimsel gelişmeler
Parça fizikçilerin sevinciMerkezde yeni parçacık hızlandırıcı tesisinin (FAIR) on yıl içinde üreteceği verilerin depolanması hedefleniyor.
Parça fizikçilerin sevinci Merkezde yeni parçacık hızlandırıcı tesisinin (FAIR) on yıl içinde üreteceği verilerin depolanması hedefleniyor.
Yerçekimi dalgaları gerçekten var! Gözlemevi bir ses kaydı yapmıştı ve yerçekimi dalgalarının sesi işte böyle işitiliyordu… Albert Einstein’ın teorisi böylece kanıtlanmış oldu. Astrofizik için bir dönüm noktası.
Dünya turu yapmayı başardı Solar Impulse güneş enerjisiyle bu işi başarmıştı.
Sürücüsüz araçlara darbe Telsa otomobilin yaptığı kaza hem üreticinin hem tüketicinin güvenine ciddi zarar vermişti.
Bir virüs ve Olimpiyat Oyunları Olimpiyatlarla başlayan sineklerden bulaşan teklikeli virüz olimpiyatlara da gölge düşürmüştü.
Aşırı dirençli bakterilere karşı bir etken madde Tübingenli bilim adamları hastane bakterileri gibi güçlü bakretileri yok eden bir madde buldu.
Dört ayaklı eczane Tazmanya canavarının sütünde bulunan bir birleşenin tedavi edici özelliğini keşfetti. Şu an insanlar üzerinde deneniyor.
Mangan cevherlerini seven ahtapotlar Benzerliği yüzünden adı Casper oldu.
Metana karşı moleküller İneklerin metan gazı üreterek dünyada ki küresel ısınmayı hızlandırdığı keşfedildi. Bunun üzerine uzmanların geliştirdiği 3-Nitrooxypropanol isimli molekül midede bu oluşumu engelliyor.
Rüzgar tünelindeki şahin Sokrates adındaki bu şahin, bir rüzgar tünelinde Münih’teki Alman Ordu Üniversitesi (Bundeswehr) için hünerlerini sergiliyor
Yamyam hücreler için Nobel Tıp Ödülü 2016 yılında Nobel Tıp ödülü, hücrelerimizdeki önemli bir kendi kendini iyileştirme mekanizmasının keşfine verildi.
Bagel’in fizikle ilgisi ne? Topoloji alanındaki çalışmalarıyla. Topolojinin konseptini açıklamak sadece Komite için değil gazeteciler içinde epey bir zaman aldı
Mini makineler Jean-Pierre Sauvage, Fraser Stoddart ve Bernard Feringa, günümüzde böyle moleküler mini motorların var olmasını sağlayan üç isim. Işık aracılığıyla çalışıyorlar. Bu çalışmalarıyla Nobel Kimya Ödülü’nü aldılar.
Füzyon reaktörü faaliyette Yıl başında Wendelstein 7-X deneysel füzyon reaktörü tesisi faaliyete geçti.
Plazmanın korunması Wendelstein 7-X reaktöründeki plazma mikrodalga fırınlar aracılığıyla oluşuyor. Manyetik bir alanla birbirine tutunması sağlandı.