İbrahim Peygamber Kiliste mi yaşadı? - Page 1

Büyük İskender'e ait bir definede de 134 adet gümüş sikke bulunmuştur dedi. Merkeze bağlı Oylum Köyü'nde, 1988 yılından beri süren Oylum Höyük kazı çalışmaları devam ediyor.

İbrahim Peygamber Kiliste mi yaşadı? - Page 2

Dünyanın en eski cam atölyesinin bulunduğu kazı çalışmalarında, İbrahim Peygamber'in yaşadığı iddia edilen kent ile Makedonya Kralı Büyük İskender'e ait olduğu öne sürülen define bulundu.

İbrahim Peygamber Kiliste mi yaşadı? - Page 3

Çalışmalarla ilgili bilgi veren kazı ekibi başkanı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Engin, Oylum Höyük kazılarında insanlık tarihine ait 9 bin yıllık kalıntıların bulunduğu söyledi.

İbrahim Peygamber Kiliste mi yaşadı? - Page 4

Doç. Dr. Engin, Höyük, insanlık tarihine ait 9 bin yıllık yerleşim sürekliliğine sahiptir. Tunç çağlarında bir şehir yerleşmesidir ve önemli bir krallık merkezi olduğu düşünülmektedir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.