NASA Tarafından Şimdiye Kadar Uzayda Görüntülenmiş En Görkemli 21 Şey - Page 1

Fareler Gökadaları:
NGC 4676, veya Fareler Gökadaları, Berenis'in Saçı takımyıldızı yönünde bulunan ve etkileşim halindeki iki sarmal gökada. Çarpışma ve birleşme sürecindeki gökadalar yaklaşık olarak 290 milyon ışık yılı uzaklıktadırlar.

Gökadaların renkleri oldukça tuhaftır. Üstteki gökadanın (NGC 4676A, fotoğrafın sağındadır), çekirdeğinde bazı karanlık bölgeler ve sarmal kollarını çevreleyen mavimsi beyaz kalıntılar bulunur. Kuyruk dışarıya doğru önce mavi renk ile başlar ve daha sonra sarımsı bir renk alarak son bulur.

NASA Tarafından Şimdiye Kadar Uzayda Görüntülenmiş En Görkemli 21 Şey - Page 2

NGC 2264:
NGC 2264, Gök Bilimi Kataloğu'nda tek bir nesne olarak tanımlanmış dört gökbilimsel nesneyi içerir, bunlar: Koni Bulutsusu, Yılbaşı ağacı yıldız kümesi, Kar tanesi yıldız kümesi ve Tilki Kürkü Bulutsusu. Bütün bu nesneler Tekboynuz takımyıldızında bulunur ve Dünya'dan yaklaşık olarak 2600 ışık yılı uzaklıktadır.

NASA Tarafından Şimdiye Kadar Uzayda Görüntülenmiş En Görkemli 21 Şey - Page 3

NGC 1300:
NGC 1300, Irmak takımyıldızı kenarında, yaklaşık 61 milyon ışık yılı uzaklıkta yer alan çubuklu sarmal gökadadır. NGC 1300, 100.000 ışık yılının üzerinde bir genişliğe sahiptir ve başlıkta bulunan Hubble görüntüsü, gökadanın baskın merkez çubuğu ile görkemli sarmal kollarının çarpıcı detaylarını ortaya sermektedir.

Bizim kendi gökadamız Samanyolu da dahil, diğer sarmal gökadaların tersine, NGC 1300 şu anda bilindiği kadarıyla bir merkezi kara deliğe sahip değildir. NGC 1300, Irmak kümesi'nin bir parçasıdır.

NASA Tarafından Şimdiye Kadar Uzayda Görüntülenmiş En Görkemli 21 Şey - Page 4

V838 Monocerotis:
Güneşten 20000 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve Nibiru gezegeni olabileceği de düşünülen yıldız. V838, Tekboynuz Takımyıldızında yer almakta olan en görkemli yapılardandır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.