2013 Nissan Rogue SV - İnceleme

İşte Nissan'ın 2013 model aracı!

2013 Nissan Rogue SV - İnceleme
Artılar: 2013 Nissan Rogue SV ihtiyaçlarınıza cevap veren CVT sistemiyle gücünü iyi kullanmanızı sağlar.  CVT aracın daha iyi güç kullanımını sağlamanın yanında yakıt tasarrufu ve pürüzsüz sürüş deneyimi sunar. Üstelik yüksek teknolojilerle donatılmış araç yüksek fiyatlarla da gelmiyor.

Eksiler: Ekran navigasyon için biraz küçük denilebilir. Ayrıca Nissan bu cihazında Bluetooth destekli ses sistemini kullanmamış.

Nissan Rogue gerçeği söylemek gerekirse Nissan'ın alt seviye araçlarından biri. Örneğin GT-R kadar iyi bir araç değil. Bana göre Rogue Murano'nun gölgesinde yaşıyor.

Güç performansı hakkında konuşalım. 2.5-litre kapasiteye sahip motor 170 beygir gücünde. 173 mil yolda test edildiğinde 23.4 mpg değerlerine ulaşılıyor. Bu rakamlar EPA'nın tahminlerinin biraz altında kalıyor. Şimdiye kadar ki en etkili özelliklerinden biri CVT ve yol tutuşuydu.

Dengeler konusunda kendine güvenli ve sağlam bir araç. 2.5 litre motorunun yanında en büyük pay yine CVT'nin. Ayrıca sürücüler için yakıt tasarrufu sağlayan sistem iyi bir avantaj olarak geliyor. Rogue test boyunca hiç nefessiz kalmıyor ya da hiç bir aksama yaşamıyor. Diğer bir çok aracın aksine motoru bizzat kontrol edebilme imkanı sunuyor.

Tabi ki elektrikli arabalar kadar yetenekli bir motora sahip olmasa da size uygun fiyatta pişman olmayacağınız bir deneyim yaşatıyor. Rogue'nun elektrik gücü sınıfının geri beslemeli özelliğini bulundurmuyor. Mazda CX-5 ile karşılaştırıldığında özellikle biraz sınıfının gerisinde kalıyor.

Rogue'nun doğal ekosistemi güvenli ve kontrollü bir sürüş deneyimi sunuyor. Kabin ve güvenlik özelliklerinden bahsedecek olursak, The Nissan Rogue SV dikkate değer donatılmış, standart özellikler ince ayrıntılarıyla düşünülmüş. Mp3 player ve iPod'lar için USB girişi, Bluetooth, akıllı şifresiz girişi, çalıştırmak için 'Start' butonu ve SV modellerindeki gibi sürücü koltuğu ile geliyor. Ayrıca bir arka kameraya sahip.

5-inç dokunmatik ekran ve SD kart girişi ile navigasyon sistemi, SiriusXM NavTraffic yazılımını kullanmaktadır. 8 hoparlör ile sağlam bir audio sistemine sahip. Otomatik termostat içerinin ve tekerlerin sıcaklığını sürekli kontrol eder ve dengede tutar.

5 inç ekran navigasyon kullanımı için biraz küçük kalıyor. Park için yerleştirilmiş kamera da tam görüşümüzü kapsamıyor. Bu iki dezavantaj özellikle dikkatinizin yolda olması gerektiği sırada küçük ekran ve kameraya verilen odaklamayı artırarak yoldaki dikkatinizi azaltabilir.

Kazaların en aza indirilmeye çalışıldığı bu dönemde dikkatten kaçmasına şaşırdığımız bir özellik diyebiliriz. Ancak ekstra kameralarla düzeltilmeyecek bir özellik değil. Son olarak aracın Amerika fiyatı da 24.750$.

2013 model Nissan Rogue SV görüntüleri için !