Teknolojik cihazlar hakkında yanlış bilinenler
Bilgisayarınızı her gün kapatmayın. Bu da klasik olarak doğru bilinen yanlışlardan biridir. Sürekli açık kalan bir bilgisayar fazla enerji tüketmesini yanı sıra daha fazla ısınır.
Bilgisayarınızı her gün kapatmayın. Bu da klasik olarak doğru bilinen yanlışlardan biridir. Sürekli açık kalan bir bilgisayar fazla enerji tüketmesini yanı sıra daha fazla ısınır.
Yüksek mega pikselli kameralar daha iyidir. İşin aslında bu bilgide yanlıştır. 8MP'lik bir kamera ile 12 MP'lik bir kamera arasında çok az bir fark bulunmaktadır. Telefonun kamerasını kalitesini Mega Piksel'i değil kullandığı lens başta olmak üzere diğer etkenler belirlemektedir.
Gizli Pencere'de gezinirken kimse beni bulamaz. Buda ciddi bir yanılgı. Tarayıcınızın gizli modunda internet sitelerinde gezdiğinizde yalnızca sizin arama geçmişiniz ve çerez bilgileriniz aktif olarak kayıt edilmez.
iPad sarj cihazı ile iPhone sarj etmek cihaza zarar verir. İşin aslında her iki cihazda aynı sarj kablosunu kullanır. Buna Android cihazların benzer sarj kablosu kullanmasını örnek gösterebiliriz.
MacOS işletim sistemine sahip bilgisayarlara virüs bulaşmıyor. Bu mesele tamamen yalan MacOS işletim sistemine de virüs bulaşıyor tabii ki. Ancak en çok kullanılan işletim sisteminin Windows olmasından dolayı hackerlar daha çok Windows işletim sistemine yöneliyor. Windows'ta daha fazla virüsün yer almasından dolayı insanlar MacOS'ta virüsün olmadığını düşünüyor.
Telefonu uzun süre sarjda bırakmak pil ömrünü azaltır. Belki de büyük yanlış bilgilerden biride budur. Telefonlar artık lithium-ion adlı sistemi kullanıyor. Bu sistem sayesinde telefonunuzun sarjı dolduğunda sarj cihazı prize takılı olsada sarj dolmaz.
Telefonun sarjı bitmeden tekrar sarj etmeyin. Bu da lithium-ion sistemi ile ilgili doğru bilinen yanlışlardan biridir.
Teknolojik cihazlar ile ilgili olarak tabu haline gelmiş doğru olduğunu sandığımız yanlış bilgiler. Bilgilerinizi kontrol etmekte yarar var, sonra ortamlara karizma çizilmesin.