1500 akaryakıt istasyonu kapanabilir

Akaryakıta gelen zamların ardından kar oranlarının düştüğünü belirten Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkan Yardımcısı Musa Ertaş bazı açıklamalarda bulundu.

1500 akaryakıt istasyonu kapanabilir

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkan Yardımcısı Musa Ertaş bazı açıklamalarda bulundu. Akaryakıta gelen zamlar sebebiyle bazı zorlukların doğduğunun altını çizdi. Ertaş, akaryakıta peş peşe gelen zamların kar marjlarını ciddi şekilde erittiğini ve ay sonuna kadar 1500 akaryakıt istasyonunun daha kapanabileceğini ifade etti.

1500 akaryakıt istasyonu kapanabilir

akaryakıt

Bloomberght’e göre Ertaş, akaryakıt sektöründeki fiyat artışlarıyla birlikte kar marjlarının düşmesinden dolayı ciddi bir zarar yaşandığını söylüyor. Ertaş: “Geçtiğimiz kasım ve aralık ayı içerisinde 800’e yakın istasyonumuz kapandı. PÜİS olarak tespitlerimiz bu. Durum böyle devam ettiği sürece, bu ay sonuna kadar da yaklaşık 1500’e yakın istasyonumuzun kapanacağını bize gelen telefon trafiği ve müracaatlardan anlamış durumdayız“ ifadelerini kullandı. “Biz bunda ısrarcıyız çünkü bugün yarı yarıya denecek şekilde akaryakıt sektöründe fiyat artışı var. Akaryakıt bayilerimiz, dağıtıcı firmalardan satacağı ürünü almak için üç-dört kişi bir araya geliyor. Artık bayilerimiz, ‘Bir arabayı göndereyim de ürünün tamamını alayım ve rafineriden getireyim‘ diye bir pozisyona giremiyor. Ciddi bir manada sermaye ihtiyacı hasıl oluyor.”

“Pazarda bakıldığı zaman şöyle zannediliyor; ‘Hadi yine köşeyi döndünüz, zam geldi’ gibi böyle bir anlayış içinde bizim tüketicimiz. Halbuki tam tersi, bizim satmış olduğumuz en azından kredi kartı ile sattığımız ve bir ay sonra parasını aldığımız üründe bile yüzde yüz artış oldu. Bu şu demek; eğer 100 TL piyasadan, kredi kartından alacağınız var ise şu an 50 TL’ye inmiştir bizim alacağız.”