2012 yılının en çok konuşulan 100 haberi - 1

İşte bu yılın haber muhasebesi!

2012 yılının en çok konuşulan 100 haberi - 1

1. Samsung vs Apple


Samsung ve Apple bu yılın en çok konuşulan çifti oldu diyebiliriz. Patent davalarıyla olsun, birbirleriyle rekabetiyle olsun, Galaxy S 3 ve iPhone silahlarıyla tüm yıl birbirleriyle adeta teknoloji savaşı verdiler. Öyle kullanıcılar bile Samsung ve Apple cephesi olarak ikiye ayrıldı. Aslında teknoloji en iyi her zaman değişebilir. Bir kaç saatte bir sürprizle tüm dengeler bozulabilir. Bu yıla kadar ilk dokunmatik telefonu çıkaran Apple bir numarayken Samsung ilk defa onu tahtından indiren firma olarak tarihe geçti. Apple'ın Samsung'a karşı kazandığı patent davasında da 1 milyar dolar elde ettiğini hepiniz hatırlarsınız..

Ayrıca bu haberlere de göz atabilirsiniz.

2. Windows 8


Yılın en çok konuşulanları arasında Samsung ve Apple'dan sonra Microsoft geliyor. Apple ve Microsoft savaşında mobil dünyanın araya girmesiyle dikkatler Samsung ve Apple'a daha çok kaydı. Microsoft bu yıl yeni işletim sistemi Windows 8'i çıkardı. Windows 8 ile birlikte tüm firmalar yeni dizüstü, laptop, tablet ve telefonlarını yayınlamaya başladı. Teknoloji adına capcanlı bir yaz ayı geçirdik.





3. Mobil kullanımı tavan yaptı
2012 yılı başlarında tablet bilgisayarlar yeni yeni piyasaya çıkmaya başlamıştı. İnsanlar bu pahalı cihazlara ihtiya duyulmadığını ve tutmayacağını konuştu. Ancak beklenenin aksi gerçekleşti. Bilgisayarları bile geçen tablet ve telefon dünyası adeta yeni bir çağın başlangıcı oldu. Mobil dünyadaki rekabetin artmasıyla bazı firmalar zor zamanlar geçirirken bazıları da ayakta kalma savaşından alnının akıyla çıktı diyebiliriz.



4.Tabletler
Tabletler telefonlardan sonra en çok konuşulanlar arasında yer alıyor. iPad hala tablet dünyasının kralı. Telefonlarda zor zamanlar geçirse de diğer sahalarda başarısından ödün vermiyor. Bunların yanı sıra Galaxy Tab 10.1, Galaxy Note 10.1, Asus Transformerpad Infinity gibi çok iyi cihazlar da geldi fakat benchmark testlerinde ve satış rakamlarında yine de iPad'in arkasında kaldı.


5. Teknoloji savaşına yeni yüzler
Teknoloji savaşının başrol oyuncuları bildiğiniz gibi yeni işletim sistemiyle Microsoft, Galaxy S 3 ve Galaxy Note 2 amrial gemileriyle Samsung, Android 4.1.2 sürümünü yayınlayan Google ve iPhone 5 ile Apple oldu. Yıl boyunca binlerce yeni uygulama eklendi, indirildi tanıtıldı, hızlı, iyi ve ucuz bir çok telefon çıktı.


6. Samsung Galaxy S 3
Ve evet ne zaman gelecek diye merakla beklediğimiz cihaz 6. sırada yer alıyor. Samsung Galax S3 bu yıl tüm insanların bir şekilde konuya dahil olduğu cihaz oldu. Teknolojiyle ilgilenmeyen insanların bile iPhone'dan daha iyi olduğunu bildiği bu telefon 2012 yılının bizlere en güzel armağanlarından biri oldu.


7. Apple iPhone 5
Sonraki cihaz da tabi ki iPhone 5 oluyor. iPhone 5 çıkacağı gün herkes ekranları başına kilitlenip nasıl bir cihaz göreceğimizin merakıyla büyük ilgi gösterdi. Her ne kadar belli bir kesim hayal kırıklığına uğrasa da iPhone 5 hayranları da doğmaya başladı. Sitemizden de canlı paylaşımlarını yaptığımız iPhone 5 tanıtımları oldukça heyecanlı geçti. Bir sonraki büyük gelişmeler için hepimiz heyecanlıyız.



8. Foxconn'da neler oluyor? iPhone 5 hangi şartlarda üretildi?
Foxconn'da bu yılın en göz önündeki firmalarından biri oldu. Apple'ın donanımından sonra firmadan işçileriyle ilgili üzücü haberler yayınlandı. Bunların en acısı ise intihar eden işçiler oldu. Bunların yanı sıra Foxconn'da çalışma koşullarının da çok kötü olduğu ortaya çıktı.



9. Facebook
Gelelim sosyal medyaya. Sosyal medya, sosyal ortamdaki en çok konuşulanlar listesinde 9.sırada kaldı. Facebook'ta son zamanlarda bir düşüş yaşanıyor fakat değişik planlarının da olduğu söyleniyor. Bunların yanı sıra Zynga ile ortaklığını bitiren Facebook Instagram ve daha bir çok şirketle yaptığı ortaklıklarda pazar payını koruyor.



10.Tim Cook
Genel olarak göz önünde bulunan şeyler teknolojik cihazlar. İkinci sırada da tabi ki bu yankı uyandıran teknolojilerin arkasındaki yöneticiler geliyor. Bunlardan biri de Apple'ın CEO'su Tim Cook. Apple'ın sahibi Steve Jobs'ın ölümünden sonra Apple'da özellikle iPhone konusunda bir bocalama seziliyor. Tanıtımlarda yüzünü gösteren Tim Cook bu konuda en çok konuşulan karakterlerden bir tanesi.



11. LTE/4G sistemler
Operatörlerin de bu ara sık sık bahsettiği konuya gelelim LTE ve 4G. Türkiye'deki 3G'nin Amerika'daki 4G'den daha hızlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Yeni çıkan telefonların da LTE desteğiyle hazırda beklediği teknoloji kapıda diyebiliriz. Avrupa'da bir çok ülkede de aktive edilen sistem Türkiye'de de yeterli kullanıcıya ulaştığında getirilecek.

12. Marissa Mayer
Google'ın ilk çalışanlarından olan deneyimli yönetici aynı zamanda kadın olarak teknolojik alandaki bir çok 'ilk'e de imza atmıştır. Marissa Mayer bu yıl Google'daki görevinden ayrılarak Yahoo'nun CEO'luğuna getirildi. Marissa Mayer'in Yahoo için güzel stratejileri bulunuyor. Yahoo'ya ne gibi katkılarının olacağını zaman gösterecek.



13. SOPA İnternet sansürü
Orta doğu bu yıl büyük bir karışıklık yaşadı. Sosyal medya ile gruplanan insanların hükümetlere ve dünyaya yansımaları nedeniyle internet sansürü konusu ortaya atıldı. Bir çok insan yine büyük çoğunluğu sosyal medya aracılığıyla internet sansürüne karşı tepkilerini gösterdi.



14. Microsoft Surface
Sıra geldi Surface'e. Microsoft bu yılki en büyük girişimini yaptı ve tablet dünyasına giriş yaparak ilk tabletini çıkardı. Windows 8 ile yayınladığı tablet iPad'i geçemese de en iyiler listesindeki yerini aldı.



15. Google Nexus 7
Haziran aylarında rüzgar gibi esen bir dalgayla Google Nexus 7 tableti çıktı. Google'ın ilk tableti olarak tarihe geçen tablet 7 inç olması bakımından da ilkler arasında yer alıyordu. Kindle'ları gölgede bırakan cihaz tam da aranan boyutlara sahip ve iyi bir performansa sahipti.



16. Steven Sinofsky
Microsoft'un üertim bölümünden sorunlu Steven Sinofsky bu yılın çok konuşulan yöneticileri arasındaydı. Peki neden? Yaşanan problemler nedeniyle Sinofsky Microsoft ile yollarını ayırmak zorunda kaldı. Windows 8'in gemilere yüklenmesiyle Sinofsky Microsoft'tan ayrıldı.



17. Apple
Apple'ın bu yıl yeni cihazlarının haberleri dışında bir çok düşüş haberine de şahit olduk. iOS ve OS X işletim sistemlerini de yenileyen Apple genel olarak bu sene iyi çalıştı fakat sanıyoruz ki yetmedi. Apple'ın hisseelerinin erimeye başladığı gibi haberler piyasada gezinmeye başladı. iPhone 5'in de bu bakımdan hayal kırıklığı olması durumu daha da kötüye götürüyor.



18.Apple iPad Mini
Apple iPad mini cihazını tanıttı. Tanıttı ancak bu konuda da bir çok hayal kırıklığı yaşattığını söyleyebiliriz. Örneğin yeni iPad mini kesinlikle Retina Display ekranla gelmeliydi. Çünkü iPad mini Retina Display ekranla gelmediği için yeni bir iPad mini'nin geleceği çok büyük ihtimal. Peki iPad mini satın alan kullanıcının suçu ne?



19. Patent savaşları
Patent savaşları dediğimizde aklımıza ilk Apple ve Samsung geliyor. Ancak yıl içinde neredeyse binlerce patent davası oldu. Teknoloji adına patent önemli bir konu ancak firmalar bu konuda da biraz abartıya kaçtı diyebilriz. Bir ara Apple'ın patent davalarıyla uğraşmaktan ürünlerine önem vermediği hissine kapılmaya başlamıştık.



20. BlackBerry 10 ertelendi
En çok ertelenenler listemizin başrol oyuncusu da BlackBerry 10 oldu. Telefon savaşlarında bazı firmaların da düşüşe geçtiğinden bahsetmiştik. BlackBerry 10'un 2013 yılı Ocak ayında geleceği belirtiliyor fakat BlackBerry kullanıcıları bile çok bir beklenti içinde değil. Normal bir telefondan daha fazlası olması gerektiğini söyleyebiliriz. BlackBerry 10 da bu senenin kötü ün yapmış telefonlarından biri oldu, ne de olsa reklamın iyisi kötüsü olmaz..

1355661245_1352312191610.png

Bu yılın en çok konuşulan 100 haberini vermeye devam edeceğiz, bizi takipte kalın..