2015 Yılında Oyunlarda Yer Alan Köpekler

Oyunlarda yer alan köpekler karşınızda

2015 Yılında Oyunlarda Yer Alan Köpekler

Son dönemde çıkan oyunlarda, ana karakterlerin yanında yardımcı köpekler görmeye alıştık. Bu değişim aslında gerçek hayattan da bir esinlenme olarak nitelendirilebilir. Oyunlarda yer alan köpekler ise hem görevlerde yardımcı olurken hem de kimi zaman oyuncuları güldüren sahnelerin tam ortasında yer alabiliyorlar. Dünyanın en büyük oyun sitelerinden biri olan Kotaku, bu konuya farklı bir bakış açısı getirdi ve 2015 yılında çıkan oyunlardaki köpekleri listeledi. 

1450984168_dogmeat-fallout-4.jpg

2015 Yılında Oyunlarda Yer Alan Köpekler

Kotaku tarafından yapılan listede olmazsa olmaz iki tane yardımcı yer alıyor. Bunlardan ilki Metal Gear Solid 5 The Phantom Pain ile karşımıza çıkan D-Dog. Daha yavru bir köpekken bulduğumuz D-Dog, oyun sırasında yetenekleriyle Big Boss'a çok ciddi destek sağlıyor. Dikkat dağıtma, nesne bulma ve etkisiz hale getirme gibi yetenekleri görevler sırasında büyük katkıda bulunuyor.

1450984163_oyunlardaki-kopekler.jpg

Dikkat çeken bir diğer köpek ise Fallout 4 oyunundaki yardımcımız Dogmeat oldu. Neredeyse ölümsüz gibi hareket eden Dogmeat, görevler sırasında hem toplanması gereken nesneleri gösteriyor hem de hayatta kalma savaşımıza destek oluyor.

Listenin diğer köpekleri ise The Witcher 3: Hearts of Stone eklentisi ile oyuna dahil olan 

. Oldukça tehlikeli bir görünüme sahip olan köpek, kahramınımızın önemli bir yoldaşı oluyor. Yılın etkileyici yapımlarından biri olan Life is Strange'de Frank karakterinin köpeği Pompidou, oyunun hikayesinde az da olsa bir etkiye sahip.

Kotaku'nun listesindeki diğer sevimli yoldaşlarımız ise Desmond (Assassin’s Creed Syndicate), Dinki-Di (Mad Max) ve Lesser Dog/Greater Dog (Undertale)