2022 Asgari ücret açıklandı!

Bir süredir asgari ücretin ne olacağı merak konusuydu. 2022 yılı gelmeden açıklanacak olan asgari ücret bugün belli oldu. İşte milyonlarca insanı ilgilendiren rakam.

2022 Asgari ücret açıklandı!

Asgari ücret çalışmaları bir süredir sürüyor. İlk olarak 1 Aralık'ta yapılan asgari ücret neticesinde milyonlarca insanı ilgilendiren asgari ücret kararı açıklandı. Asgari ücret için son toplantı bu sabah 11.00 civarında başlamıştı. Toplantı sonucunda 2022 asgari ücret belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 15.00'de yeni asgari ücreti açıklamak için konuşma yaptı. 

2022 Asgari ücret açıklandı!

asgari ücret

Bugün hem Merkez Bankası kararı hem de asgari ücretin açıklaması adına önemli bir gündü. Yapılan açıklama "İşçi olmazsa işveren olmaz, işveren olmazsa işçi olmaz" ifadeleri ile başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni yılda asgari ücreti en alt rakamı 4250 TL olarak açıkladı. 

Bugün önemli olan bir diğer gelişme ise Merkez Bankası faiz açıklamasıydı. Geçtiğimiz ay faizde indirim yapan Merkez Bankası'nın Aralık ayı kararı merakla bekleniyordu. Bu kapsamda Merkez Bankası bu ay da faiz indirimi yaparak politika faizini 14 seviyesine kadar çekti.  Böylece faiz oranı bu ay da 100 puan daha indirilmiş oldu.

Bugün dolar 15 TL'nin üzerine çıkarak yeni rekorunu kırmıştı. Oynak dolar kuru sebebiyle hayat şartlarında da belirsizlik söz konusu. Hal böyle olunca faizde bir daha indirime gidilmesi vatandaşları endişelendirdi. Enflasyonun etkilerinin 2022 Ocak ayında oldukça hissedilmesi de beklentiler arasında. Dolar kurundaki çalkalanmaların da etkilerinin 2022 yılının ilk aylarında daha fazla hissedilmesi bekleniyor.